Cartoful dulce, cultivat la Dăbuleni. Este la vânzare și în marile magazine

Cartoful dulce, cultivat la Dăbuleni. Este la vânzare și în marile magazine

1.284
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cartoful dulce cultivat la Dăbuleni ajunge, anul acesta, pe rafturile marilor magazine din țară, reprezentanții Stațiunii de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni anunțând, pe pagina de socializare, că încercările din acest an se dovedesc a avea efectul scontat. 

La Stațiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni, povestea cartofului dulce a început în anul 2013, pe o suprafață de un hectar, pentru ca în timp, observând că merită să se dezvolte, să ajungă să comercializeze cartoful în supermarket-urile din țară.

Anul acesta, reprezentanții Stațiunii au cultivat șapte soiuri de cartof, în funcție de care au obținut de la 15.600 kg/ha până la 32.500 kg/ha.

„Avem șapte soiuri de cartof dulce. În urmă cu aproximativ 120 de zile am plantat. Un singur cartof poate să ajungă și la un kilogram. Analizând cultura de cartof dulce, concluzionăm că este profitabilă, economic vorbind. Pentru zona noastră, cultura este miraculoasă”, a menționat Aurelia Diaconu, directorul Stațiunii de la Dăbuleni.

În ceea ce privește prețul de vânzare, producătorii comercializează un kilogram de cartof dulce cu 5 lei, supermarket-ul stabilind prețul final pe care îl achită cumpărătorul.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.