„Casă nouă” pentru comandamentul de iarnă din Craiova. Sistem GPS pentru intervenții...

„Casă nouă” pentru comandamentul de iarnă din Craiova. Sistem GPS pentru intervenții zonale

2.814
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Comandamentul central care asigură deszăpezirea la nivelul municipiului Craiova va funcționa, începând de vineri, într-o clădire nouă, întreaga investiție fiind în valoare de 923.550 de lei.

Potrivit reprezentanților municipalității, care au participat la inaugurare, construcția va găzdui comandamentul central pentru deszăpezire, mai exact echipele de coordonare pentru cele 11 sectoare în care au fost împărțite străzile din Craiova (823) și  atelierul unde se repară autovehiculele.

Noul sediu este dotat cu un sistem de monitorizare prin GPS a tuturor utilajelor care asigură deszăpezirea, sistem prin care sunt transmise, în timp real și redate pe un ecran de mari dimensiuni, date despre poziția oricărui autovehicul, despre istoricul de deplasare al acestuia, inclusiv direcția de mers, precum și dacă se află în mișcare, staționare sau la ralanti (staționare cu motor pornit).

Având acest sistem, echipa de coordonare va putea comunica responsabilului zonal pe ce străzi mai este nevoie de intervenții și informații despre situația fiecărui utilaj. La rândul său, acesta poate să comunice coordonatorilor, străzile pe care este necesară reluarea intervenției.

SC Salubritate Craiova SRL, societate care are în sarcină deszăpezirea căilor publice din municipiul Craiova, are, în prezent,  în parcul auto 55 de utilaje de diferite tipuri (tractoare cu plug/remorcă, tractoare cu sărăriță, vehicule de gospodărie comunală, utilaje tip Wolla, automăturătoare cu lamă/sărăriță, freze, ATV-uri, utilaje multifuncționale cu lamă și sărăriță, autospeciale cu lamă).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.