Cât de poluată e atmosfera Craiovei? Administrația locală trebuie să spună cum...

Cât de poluată e atmosfera Craiovei? Administrația locală trebuie să spună cum e aerul pe care-l respirăm

1.909
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Autoritățile din Craiova vor trebui să întocmească și să prezinte ministrului Mediului un raport privind calitatea aerului din oraș, în contextul în care Bucureștiul se confruntă cu un grad mare de poluare, motiv pentru care se află sub monitorizarea Comisiei Europene.  Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, astăzi, că, în perioada următoare, va avea discuții cu municipalitățile din țară, care au obligaţia să prezinte aceste rapoarte privind calitatea aerului.

Oficialul a afirmat că vrea să știe în ce măsură calitatea aerului din Bucureşti, dar și alte municipii din țară, afectează efectiv starea de sănătate a populaţiei. ”Și noi, ca minister, şi aceste administraţii publice locale, ar trebui să fie interesate de acest impact al calităţii aerului asupra sănătăţii populaţiei. Prin aceste măsuri nu fac altceva decât de a preveni aceste cauze din ce în ce mai mari, cu boli pulmonare”, a declarat, potrivit agerpres.ro, ministrul Alexe.

”(…) Voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România – Cluj, Galaţi, Timişoara, Bacău, Brăila, Craiova, Măgurele -, care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România„, a afirmat demnitarul, citat de agerpres.ro.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.