Ce activități promite Târgul de Paște de la Craiova

Ce activități promite Târgul de Paște de la Craiova

5.334
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Târgul de Paște de la Craiova își va deschide porțile, sâmbătă, în Parcul Nicolae Romanescu, după cum anunță reprezentanții Primăriei Craiova.

Deschis timp de o lună, cu începere din 1 aprilie până pe 1 mai, Târgul de Paște din Craiova are ca tematică povestea Alice în Țara Minunilor.

Căsuțe unicat, pictate, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de șah de peste un metru, pălării luminate atârnate în copaci, flori gigant, soldăței, peste 100.000 flori, dar și Alice, mare de cinci metri, care va superviza întregul eveniment de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Municipalitatea din Craiova pentru perioada sărbătorilor de Florii și Paște.

„Deschiderea Târgului de Paște îi revine personajului în jurul căruia s-a creat povestea din acest an – Alice, care își invită spectatorii sâmbătă, ora 18.00, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Romanescu. Alice în Țara Dansului este spectacolul de balet al Operei Române din Craiova, în parteneriat cu Școala de Balet Attitude din Craiova, care va deschide oficial ediția din acest an a Târgului de Paște din Craiova. Programul dedicat copiilor va continua, pe toată perioada târgului, și la foișorul din fața Casei Bibescu, cu diverse ateliere și activități interactive. Târgul de Paște se va încheia, în fiecare seară, după aprinderea luminițelor amplasate, ca într-o feerie, pe marginea lacului (ce vor putea fi admirate de pe aleea din spatele Teatrului de Vară) sau pe cele spectaculos distribuite în fața păunului, de la intrarea în Parc, de la coloane”, spun reprezentanții Primăriei Craiova.

ATELIERE ȘI SPECTACOLE PENTRU CEI MICI

Cei mai mici dintre vizitatori vor avea ocazia să picteze la atelierul de ceramică Lutelier, situat lângă locul de joacă din Parcul Romanescu, să-și facă poze cu personajele din povești așezate în poienițele din jurul Casei Bibescu, să joace șah cu Alice și prietenii ei, să participe la atelierele interactive din foișorul fanfarei precum cele de olărit, de șah, de pictură sau improvizație, să participe la treasure hunt, să vizioneze expoziții de fotografie sau să urmărească spectacolele de muzică și dans programate în fiecare weekend la Teatrul de Vară din parc.

24 DE COMERCIANȚI

Comercianți și meșteșugari din toată țara își vor prezenta ofertele în Parcul Nicolae Romanescu, pe aleile care duc către Foișorul fanfarei sau în zona Casei Bibescu, zilnic, între orele 12.00 – 20.00.

„Cei 24 de comercianți prezenți la Târgul de Paște din Craiova sunt din județele Dolj, Neamț, Harghita, Bistrița, Vaslui, Satu-Mare, Olt, Argeș, Covasna, Maramureș, Vrancea și Ilfov și îi vor ademeni pe craioveni și turiști cu produse tradiționale din carne, brânză, ouă încondeiate, cozonaci, siropuri, pizza, waffles, clătite, kurtos, prăjituri de casă, dulceață, gemuri, zacuscă, șerbet de casă, prune uscate, vin, chipsuri, turtă dulce, dar și cu produse realizate cu migală de artiști hand-made, ii, bundițe, țesături de lână, picturi pe lemn, jucării pentru copii sau decorațiuni de sezon”, mai spun autoritățile locale.

SE DESCHIDE ȘI PISTA DE KARTING

Pentru iubitorii de mișcare, Primăria Craiova anunță și deschiderea sezonului întrecerilor de karting de pe Velodrom (între orele 11.00 – 19.00), dar și pe cel al plimbărilor cu barca și hidrobicicleta-lebădă pe lac (între orele 10.00 – 20.00).

Condițiile meteo nefavorabile pot anula o parte dintre manifestările cultural-artistice programate în cadrul Târgului de Paște Craiova 2023.



1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […] Citeste tot articolul Sursa & Foto Credit- “www.craiovaforum.ro” […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.