Ce să faci pentru sănătatea ficatului

Ce să faci pentru sănătatea ficatului

1.256
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ficatul, unul dintre cele mai mari organe din corpul omenesc care cântărește aproximativ 1,5 kg. Ficatul are un rol esențial pentru interiorul organismului, de a metaboliza substanțele nutritive din lichide și alimente.

De aceea menținerea ficatului sănătos necesită acordarea unei atenții deosebite.

Unele dintre cele mai importante funcții ale ficatului sunt:

  • Producerea proteinelor pentru plasma sanguină;
  • Producerea bilei, care în timpul digestiei descompune grăsimile în intestinul subțire;
  • Transformarea glucozei în glicogen când aceasta este în cantități crescute. Dacă organismul are nevoie de energie, atunci glicogenul este convertit din nou în glucoză;
  • Sinteza colesterolului și anumitor proteine ce ajută la transportul grăsimilor în organism;
  • Reglarea coagulării sângelui;
  • Curățarea sângelui de substanțele dăunătoare;
  • Susținerea imunității prin sinteza factorilor imuni;
  • Detoxifierea organismului și neutralizarea toxinelor;
  • Reglarea nivelul de aminoacizi în sânge etc.

Cum să menținem ficatul sănătos?

Regim de alimentație echilibrat

Alimentele pe care le consumăm influențează direct starea de bine și sănătatea întregului organism. Este benefic să-i oferim ficatului alimente cu un conținut ridicat de fibre, legume, fructe, să evităm dulciurile, zaharurile rafinate, băuturile răcoritoare și alimentele procesate.

Printre alimentele pentru un ficat sănătos sunt:

  • Sfecla roșie – sucul de sfeclă roșie scade procesele inflamatorii la nivelul ficatului, reduce daunele oxidative și stimulează detoxifierea organismului;
  • Grapefruit – conține doi antioxidanți ce protejează organismul de posibilele inflamații și previn acumularea grăsimilor care sunt în exces în organism;
  • Nucile – bogate în nutrienți și grăsimi sănătoase, contribuie la îmbunătățirea nivelului de enzime în ficat;
  • Broccoli și varza de Bruxelles – conțin compuși vegetali benefici, care acționează ca un protector al ficatului și participă la detoxifierea organismului.

Menținerea masei corporale optime

Kilogramele în exces duc la dezvoltarea ficatului gras, care se caracterizează prin depunerea grăsimilor în celulele hepatice. Ca rezultat se produce inflamarea țesutului hepatic și apar leziuni la nivelul acestuia.

De aceea exercițiile fizice ne ajută nu doar să ne simțim mai bine, dar și să ardem grăsimea hepatică.

Ceai verde

Ceai pentru ficat sănătos este considerat ceaiul verde.El este benefic pentru sănătatea întregului organism. Antioxidanții pe care îi conține, ajută la reducerea stresului oxidativ, îmbunătățesc funcția enzimelor hepatice, scad depozitele de grăsime din ficat.

Produse de curățenie non-toxice

Componentele chimice care se află în unele produse pentru curățenie pot deregla funcționarea normală a ficatului. Prin urmare este recomandat să înlocuim produsele toxice pe cele mai prietenoase pentru sănătatea noastră.

Sexul protejat

Sexul neprotejat sau cu un număr mare de parteneri, crește riscul de infectare cu hepatita B sau C. Acestea reprezintă afecțiuni hepatice severe, ce includ numeroase simptome neplăcute și necesită tratament de lungă durată.

În plus la cele expuse anterior, puțeți stimula funcția ficatului și protecția acestuia cu supliment alimentar Liv 52. Sunt unele dintre cele mai recomandate din lume pastile pentru ficat sănătos. Liv 52 are prețul variabil în dependeță de numărul de comprimate care sunt incluse în cutie. Protejează ficatul de acțiunea nocivă a medicamentelor,diverselor toxine, alcoolului și ajută la procesul de regenerare hepatică.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.