Ce spun reprezentanții ISU Dolj în urma măsurătorilor efectuate la școlile din...

Ce spun reprezentanții ISU Dolj în urma măsurătorilor efectuate la școlile din Daneți și Dăbuleni. Și firma care a făcut dezinfecția vine cu explicații

2.710
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primele măsurători efectuate în cele două școli din județul Dolj, de unde mai mulți elevi au ajuns la spital, miercuri, cu stări de rău, indică faptul că nu s-a detectat nimic în aerul inspirat care să pună în pericol sănătatea copiilor. La rândul lor, reprezentanții firmei care a făcut dezinfecția la unitatea din Dăbuleni, susțin că soluția utilizată nu avea cum să creeze astfel de probleme.  

Reprezentanții ISU Dolj au făcut aceste măsurători specifice, menționând că acum vor continua verificările alte instituții abilitate tocmai pentru a se afla de ce copiii s-au simțit rău.

Nu se pune problema, cel puțin momentan, despre o cauză comună, întrucât, spun autoritățile, în cazul din Daneți este vorba despre substanțe folosite pentru curățenie, iar în cel de la Dăbuleni pentru dezinfecție după mai multe cazuri de varicelă înregistrate în unitate.

„În ambele cazuri mai sus prezentate, echipa specializată în intervenții la accidente chimice, biologice și radiologice/nucleare (CBRN) din cadrul inspectoratului județean pentru situații de urgență a efectuat măsurători la fața locului pentru a determina eventuala prezență a unor substanțe periculoase, precum și valorile de concentrație în aer asociate. În urma efectuării măsurătorilor, aparatele din dotarea autospecialei care au fost utilizate nu au indicat prezența vreunei substanțe periculoase”, a declarat Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

Reprezentanții firmei care au făcut dezinfecția la instituția din Dăbuleni spun că soluția respectivă nu are cum să pună astfel de probleme, că a fost cumpărată cu factură și că este „certificată european”.

”Anchetatorii au concluzionat faptul că nu din cauza dezinfectantului au ajuns copiii la spital, ci din alte cauze. Aceleași substanțe s-au folosit și până acum. Dezinfecția a avut loc aseară, în jurul orei 18.00. Este un dezinfectant certificat european, cu tot ce trebuie, nu cumpărat la negru. Produsele sunt cumpărate cu factură, în totală legalitate. Acest dezinfectant își pierde efectul în circa 60 de minute de la utilizare. Copiii au spus că în clasa respectivă era foarte cald și nu doar astăzi. Au spus că era foarte cald de abia puteau să respire. Este vorba de substanța Surfanios Premium”, a declarat Flavius Cristuinea, reprezentant al firmei Soroli care a făcut dezinfecția la școala din Dăbuleni.

Toți elevii care au prezentat stări de rău au fost conștienți, cooperanți, iar cei care s-au aflat în situații mai severe au fost fost trimiși la spitalele din Craiova pentru investigații suplimentare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.