DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Suma pe care o vor primi medicii de familie pentru vaccinarea împotriva COVID-19 crește de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare, incluzând consultația, administrarea serului precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de miercuri, creșterea acestei sume.

„Astfel, ordonanța de urgență aprobată astăzi pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare. Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare”, transmite Ministerul Sănătății.

Reprezentanții Minsiterului Sănătății spun că modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie.

Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.