DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,33)

Primul adăpost pentru femeile abuzate din Craiova a fost inaugurat astăzi. S-a ales această dată întrucât ziua de 25 noiembrie este consacrată ca zi internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii.

Femeile care vor avea nevoie de serviciile acestui centru, spune edilul urbei, Lia Olguța Vasilescu, vor primi și consiliere psihologică.

„Am inițiat acest proiect în perioada în care eram ministrul Muncii și presupune crearea de adăposturi protejate pentru femeile abuzate, în toate marile orașe. Femeile care vor intra în acest program nu doar că vor avea un loc unde să se refugieze și să-și trăiască viața în siguranță, dar vor primi și consiliere psihologică și vocațională. Știm cu toții că femeile abuzate abia își găsesc curajul de a pleca din mediul toxic în care se află, iar multe dintre ele nu au sau rămân fără slujbă, pierzându-și încrederea în sine. Prin intermediul acestui proiect, ele vor fi ajutate să-și descopere aptitudinile, pentru a-și găsi ulterior un loc de muncă, iar statul le plătește cursurile”, a declarat Vasilescu.

În urma inițierii și adoptării Legii nr. 174/2018, s-au accesat fonduri europene și există deja în implementare un Program Național de protecție a victimelor violenței domestice, în valoare 51 de milioane de lei, beneficiar fiind Agenția Națională Pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.

La Craiova, proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” este implementat prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială, având o valoare de 1.137.171 lei, din care contribuția proprie este de 2 %.

„Scopul serviciului social <<Locuință protejată>>este asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea incluziunii sociale, prin asigurarea asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice. Persoanele care pot face parte din grupul țintă trebuie să aibă vârstă peste 18 ani, să aibă calitatea de victimă a violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale, sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate pe care victima le are cu celelalte persoane. Sediul locuinței protejate nu poate fi făcut public, având în vedere că scopul principal al proiectului este tocmai asigurarea protecției și a siguranței femeilor abuzate”, se arată într-un comunicat de presă remis joi presei.

Conform statisticilor ONU, la nivel mondial, una din trei femei este victima actelor de violență.

Fenomenul se manifestă îngrijorător și în Europa, în majoritatea țărilor continentului.

Doar în anul 2020, au fost înregistrate în România peste 27.000 de cazuri de violență asupra femeii din diferite cauze.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.