Centrul European de Resurse şi Angajament, la Craiova. Este primul astfel de...

Centrul European de Resurse şi Angajament, la Craiova. Este primul astfel de centru din Europa

1.117
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centrul European de Resurse şi Angajament(CRAF) înfiinţat de Ford şi Asociaţia EDUCOL va funcționa la Craiova începând de joi, această structură fiind prima din Europa și cea de-a patra la nivel global, potrivit reprezentanților Ford.

Potrivit reprezentanților EDUCOL, tinerii craioveni vor avea acum ocazia să își urmeze „visul american”, ajutând al dezvoltarea comunității locale.

„Tinerii noștri vor beneficia atât de sprijn financiar româno-american, cât și de consiliere și îndrumare într-un mediu profesionist, astfel că vor puteaa să-și urmeze „visul american” chiar acasă, în Oltenia, atingându-și obiectivele personale și ajutând la dezvoltarea comunității. Scopul nostru este acela de a încuraja ideile inovatoare și de a oferi oportunitățile prin care tinerii pot să contribuie și să crească”,a declarat profesorul Leonardo-Geo Mănescu, președintele EDUCOL.

Pentru funcţionare, CRAF va fi susţinut cu un milion de dolari, pe o perioadă de patru ani de Ford Motor Company Fund și GlobalGiving. De asemenea, pentru renovarea clădirii în care funcționează centrul s-a acordat o finanțare de 100.000 dolari.

Prezent la evenimentul de inaugurare a centrului, primarul Craiovei Mihail Genoiu a spus că deși a fost sceptic în privința acestui proiect, este convins că acesta va ajuta foarte mult comunitatea locală.

„Nu ascund faptul că au existat foartă multă neîncredere și scepticism față de acest proiect. Vreau să îi mulțumesc colegului meu, viceprimarul Stelian Bărăgan, care a crezut foarte mult în acest proiect și care a dat la o parte toate scepticismele și neîncrederile. Pentru noi, comunitatea, este un lucru extraordinar pentru că venim cu acest centru în sprijinul tinerilor, al comunității, iar eu vreau să asigur întreaga comunitatea craioveană că alături de Universitatea din Craiova, alături de Ford noi vom deveni, în foarte scurt timp, cel mai apreciat oraș din România. Și când spun acest lucru am în vedere foarte multe proiecte în care vom fi implicați cu toții și o să vedeți că imaginea Craiovei în următorii ani va fi cu totul alta”, a declarat Genoiu.

CRAF Craiova le va permite studenților și absolvenților Universității din Craiova să construiască și să lanseze programe sociale inovative și sustenabile în cadrul unor business-uri create cu scop social, pentru a încuraja progresul și economia comunității.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.