DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJUC) începe, de astăzi, relocarea activității Centrului Regional de Genetică Medicală (CRGM) în cadrul Policlinicii, prin eliberarea spațiilor în care conducerea SCJU Craiova își desfășoară în prezent activitatea.

Activitatea Centrului Regional de Genetică Medicală este una foarte importantă, privind testarea si diagnosticarea COVID-19, atât pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova cât și pentru regiunea Oltenia.

În perioada următoare, de aproximativ două săptămani, va sosi un nou flux de diagnosticare COVID-19 în valoare de 2.000.000 de lei, echipament achiziționat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, cu fonduri alocate de către Ministerul Sănătății. Acest echipament va fi instalat în noua locație.

În acest spațiu va fi relocat și fluxul de diagnosticare prin Real Time-PCR al Universității de Medicină și Farmacie Craiova (UMFCv) cu ajutorul căruia s-au lucrat testele pentru diagnosticarea COVID-19 de la începutul pandemiei, până în prezent.

Spațiile Universității vor fi eliberate până la 1 iulie 2020, pentru pregătirea concursului de admitere.

„Faptul că SCJU Craiova are și a avut în toată această perioadă a pandemiei un astfel de Laborator de Genetică Medicală, a asigurat liniștea și siguranța pacienților și personalului spitalului, prin activitatea susținută de testare Covid-19. În plus, CRGM-SCJUC a primit in stagii de pregatire colegi din noile laboratoare de Genetică Moleculară pentru testarea COVID din județele Olteniei si nu numai. Echipa CRGM Dolj (SCJUC-UMFCV), coordonată de Prof. Univ. Dr. Mihai Ioana, este o echipă de specialiști care a fost și este în prima linie în lupta impotriva răspândirii COVID-19. Le mulțumim și în semn de apreciere pentru tot ce au făcut și fac, le-am alocat aceste spații pentru a-și desfășura activitatea in cele mai bune condiții. În plus, trebuie menționat faptul că rolul CRGM în diagnosticul pre- și postnatal al maladiilor genetice și bolilor rare este foarte cunoscut la nivel național, fiind unitate de implementare pentru: “Programul național de sănătatea a femeii și copilului – prevenirea malformațiilor congenitale prin diagnostic pre și postnatal și sfat genetic”. Din anul 2015, prin acest program, CRGM pune la dispoziția pacienților și medicilor din Romania cele mai avansate metode de diagnostic genetic”, anunță reprezentanții SJU Craiova într-un comunicat de presă.

Finanțarea în valoare de 2.000.000 de lei de la Ministerul Sănătății vizează suplimentarea capacității de diagnostic prin tehnici de genetică moleculară (Real-Time PCR) la nivel local și regional.

Acest flux de echipamente va permite ulterior identificarea nu doar a SARS-CoV-2, dar și a altor agenți patogeni, inclusiv a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (Infecții Nosocomiale).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.