Centrul Școlar „Sf Vasile” din Craiova, o săptămână plină de activități cu...

Centrul Școlar „Sf Vasile” din Craiova, o săptămână plină de activități cu oaspeți de peste hotare

1.377
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sf. Vasile” din Craiova a  găzduit, în perioada 24–30 noiembrie 2019, prima activitate de învăţare, predare şi formare, din cadrul unui proiect european. Câte cinci profesori din școlile partenere din Turcia, Italia, Polonia, Slovacia și Republica Macedonia de Nord au avut ocazia să se familiarizeze cu sistemul de învățământ românesc special și integrat și să împărtășească împreună cu partenerii români experiențe și exemple de bună practică.

Oaspeții au fost primiți în stil tradițional românesc, cu pâine și sare la CSEI ”Sf. Vasile” Craiova, care,  în calitate de școală coordonatoare, a organizat, pe parcursul întregii săptămâni, numeroase activități: vizitarea centrului, care oferă o gamă largă de servicii educaționale pentru 140 de copii cu dizabilități senzoriale, cognitive și din spectrul autist, dar și servicii de sprijin pentru 25 de elevi cu dizabilități incluși în școlile de masă,  studii de caz in tematica tulburarilor  de atenție și hiperactivitate  – tema activității – prezentate de fiecare școală parteneră, precum  și strategii de intervenție incluzive, activități demonstrative didactice și terapeutice, ateliere de lucru interactive, conferință centrata pe scopul proiectului: incluziunea socială.

La conferință au participat reprezentați ai ISJ Dolj, Iuliana Gheorghe, inspector școlar pentru învățământ special și special-integrat, care a subliniat oportunitatea dezvoltării instituționale prin proiectele Erasmus+.

La rândul său, directorul a CSEI „Sf. Vasile”, Florentina Cornea, a explicat pe larg misiunea centrului în comunitatea noastră și a invitat participanții să vizioneze un moment artistic pregătit de elevii centrului sub coordonarea profesoarei Eugenia Stoica.

Schimbul de experiență între parteneri a permis crearea premiselor formării unei rețele  internaţionale de cooperare, asistenţă şi schimb de experienţă pentru profesori dar şi pentru părinţi, perfecţionarea cadrelor didactice în domeniul psihopedagogiei speciale cu scopul de a sprijini dezvoltarea şi incluziunea elevilor cu nevoi educaţionale speciale.

Echipa de proiect  a CSEI ”Sf. Vasile”, formată din Mihaiela Filimon -coordonator, Oana Bianca Budeancă-Babolea, Monica Dobre, Alina Filip, Ramona Budihala, Dan Nuță a facilitat și schimbul intercultural prin organizarea unui tur al orașului, vizitarea Casei Băniei și a Muzeului de Artă, organizarea unei mese  tradiționale românești astfel încât valorile românești să poată fi cunoscute și integrate în valorile europene.

Săptămâna aceasta, fiecare școală va organiza workshop-uri pentru profesori și părinți pentru a transmite cunoștințele dobândite aici.

Următoarea activitate de formare, predare și învățare transnațională  a proiectului va avea loc în luna februarie 2020 in Bagheria, Italia și cei cinci profesori ai centrului care vor participa, vor pregati studii despre tulburările de învățare: dislexie, disgrafie, discalculie.

Această activitate de la Craiova este prima acțiune a proiectului „ONE MISSION, ONE VISION, ONE FOCUS” Nr. 2019-1-RO01-KA229-063085_1, finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+ – „Parteneriate strategice în domeniul şcolar – proiecte de schimb interşcolar”.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.