FOTO. Cerșetorii din Craiova, amendați de polițiștii locali. 12 copii prinși în...

FOTO. Cerșetorii din Craiova, amendați de polițiștii locali. 12 copii prinși în astfel de situații

2.119
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliția Locală a Municipiului Craiova a derulat, în perioada 11-17 iulie, o acțiune în vederea depistării și determinării persoanelor care cerșesc, să nu mai facă acest lucru.  

Potrivit Poliției Locale Craiova, au fost monitorizate principalele intersecții ale municipiului Craiova și zonele cunoscute unde se practică astfel de fapte (zonele centrale – Piața Mihai Viteazul, Centrul Istoric, Teatrul Național, zona Universității, etc), persoanele depistate că apelau la mila cetățenilor fiind conduse la sediul Poliției Locale, identificate, percheziționate (conform procedurilor legale), aplicându-se măsurile prevăzute de actele normative în vigoare.

„În acest sens au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.750 lei – potrivit prevederilor art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991 actualizată (care incriminează faptele de apelare, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană apta de munca, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte), totodată dispunându-se și măsura complementară de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Craiova.

Cu această ocazie au fost depistați și identificați 12 minori ce erau folosiți în practicarea cerșetoriei sau care erau îndemnați de către părinți să practice cerșetoria, copii ce aveau vârste cuprinse între 8 luni și 14 ani.

„În toate aceste cazuri, polițiștii locali au anunțat și solicitat sprijinul funcționarilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, care s-au prezentat de îndată la sediul Poliției Locale, iar după întocmirea actelor procedurale, au preluat copiii minori împreună cu părinții acestora, în vederea aplicărilor măsurilor și procedurilor potrivit actelor legale în vigoare. De asemenea, în cazul a doi minori, s-a luat măsura predării acestora către Centrul de primire a minorilor în regim de urgență Rășinari”, au mai precizat reprezentanții instituției.

Astfel de acțiuni se vor derula zilnic, dau asigurări polițiștii locali craioveni.

4 COMENTARII

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   26-11-2013
  Mesaje
  29

  Apropo de ”cerșetori”… În zona barierei de cale ferată de la Făcăi s-a aciuat o șatră de rromi. În zonă mișună de minori rromi care chiar agasează mașinile care încetinesc sau chiar opresc. Am asistat recent la o tâlhărie comisă de un grup de 7-9 minori de 8-10 ani. Au deschis ușa din spate a unei dube și au înșfăcat o lădiță de roșii. erau ca o haită de prădători. De la cerșit ”evoluează” la agasarea celor din trafic, apoi tâlhărie cu violență. Aseară era să fac accident după ce un minor rrom a aruncat cu ceva spre mașină. Poate se face ceva… Autoritățile???

 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7577

  Mie mi-au aruncat cu pietre.. am semne foarte naspa pe portiere.. dar nu aia de acolo, mie pe raului mi-au aruncat cu pietre. Bata de baseball in masina.. clar..

 3. #3

  Mesaje

  ACOLO CUNOSC…RECALCITRANTI SUNT…SCUIPA, INJURA…PFFF

 4. #4
  Member
  Data de inscriere
   10-11-2006
  Mesaje
  135

  Sunt câteva exemplare frumoase, de colectie chiar, si in Brazdă, la Complexul vechi, în spate !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.