Cerșetorii din Craiova, prinși și amendați. Cei mai mulți sunt din Caracal...

Cerșetorii din Craiova, prinși și amendați. Cei mai mulți sunt din Caracal sau Balș

2.029
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cerșetorii depistați în intersecțiile municipiului Craiova și în alte zone renumite pentru astfel de acțiuni au fost amendați de către polițiștii locali craioveni, fiind nevoie și de intervenția Direcției pentru Protecția Copilului Dolj întrucât în anumite situații chiar minorii erau puși să facă rost de bani, cerșind.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Locale Craiova, această acțiune s-a derulat începând cu luna februarie, în vizorul oamenilor legii ajungând principalele intersecții din municipiu.

„Începând cu data de 01 februarie, Poliția Locală a Municipiului Craiova  a declanșat o amplă acțiune ce are ca obiect eradicarea faptelor de cerșetorie ce se desfășoară în municipiul Craiova. Au fost monitorizate principalele intersecții și zonele cunoscute unde se practică astfel de fapte, persoanele depistate că apelau la mila cetățenilor fiind conduse la sediul Poliției Locale, identificate, percheziționate aplicându-se măsurile prevăzute de actele normative în vigoare”, se arată într-n comunicat de presă al Poliției Locale Craiova.

Au fost aplicate peste o sută de amenzi, sumele obținute de către persoanele prinse în fapt fiind confiscate.

„În acest sens au fost aplicate 128 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.200 de lei, totodată dispunându-se și măsura complementară de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie, în cuantum de 647,50  de lei, sumă ce a fost depusă în conturile speciale aflate la Trezoreria Craiova”, se mai arată în comunicat.

S-a mai precizat că în trei dintre situațiile depistate au fost găsiți copii, motiv pentru care au fost anunțați funcționarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

Cei mai mulți dintre cerșetorii prinși în Craiova, în această perioadă, locuiesc în Caracal sau Balș, fiind trimiși la domiciliu.

„De asemenea, majoritatea acestora, au domiciile în Caracal, Balș, dar și în județe din nord-vestul țării, motiv pentru care aceștia au fost îndrumați către localitățile de domiciliu. Conducătorii auto sunt rugați să nu mai ofere sume de bani sau alte bunuri persoanelor ce practică cerșetoria, persoane ce sunt apte de muncă”, au mai transmis reprezentanții Poliției Locale Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.