Cetățeni străini, descoperiți printre profile PVC, într-un microbuz, la Calafat

Cetățeni străini, descoperiți printre profile PVC, într-un microbuz, la Calafat

1.321
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Polițiștii de frontieră de la Calafat au depistat, vineri dimineață, trei cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un microbuz, condus de un cetăţean bulgar.

Cu microbuzul respectiv se efectua transport de tâmplărie PVC din Bulgaria, în Germania.

În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperiți trei cetăţeni străini, ascunși printre profilele PVC.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că doi  bărbaţi sunt din Irak şi unul din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Germania.

De asemenea, şoferul autovehiculului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în interiorul microbuzului.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, grupul de persoane şi şoferul  bulgar au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.