CJ Dolj a lansat licitația pentru modernizarea DJ 561B Segarcea – Zăval

CJ Dolj a lansat licitația pentru modernizarea DJ 561B Segarcea – Zăval

1.784
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administrația doljeană a demarat licitația în vederea atribuirii contractului de executare a lucrărilor de modernizare a unui tronson cu lungimea de circa 12 kilometri din drumul județean 561B Segarcea – Zăval.  Ofertele pot fi depuse până la data de 16 martie a.c.. Investiția este realizată printr-un proiect cu finanțare europeană, implementat în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

Anterior, Consiliul Județean (CJ) Dolj a reabilitat un tronson de 11 kilometri, cuprins între Zăval și Horezu Poenari, ca o primă etapă a lucrărilor de îmbunătățire a acestei artere rutiere, cu o lungime totală de peste 35 de kilometri, care conectează localitățile Segarcea și Zăval, a cărei valoare se ridică la 6,5 milioane de euro.

Administrației doljene i-a fost aprobat un nou proiect, cu o valoare de aproximativ 8,6 milioane de euro, astfel că un nou segment al drumului județean 561B, între Horezu Poenari și Padea, în lungime de peste 12 kilometri, urmează să fie reabilitat.

Investiția include modernizarea părții carosabile, dar și amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, construirea de podețe sau realizarea de spații pentru parcare și de stații pentru autobuze. Totodată, este prevăzută și o serie de soluții moderne pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, capitol la care se înscriu panourile de avertizare a șoferilor cu privire la viteză, precum și sistemele de semnalizare și iluminare a trecerilor pentru pietoni, alimentate cu energie solară.

Conducerea CJ Dolj mai anunță că un proiect similar celui pentru care a fost inițiată licitația de atribuire a contractului de lucrări – proiect depus tot în cadrul Programului Interreg V-A și care se referă la ultimul tronson din DJ 561B, între Padea și Segarcea – se află acum într-un stadiu avansat al procedurii de precontractare.

În cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, Consiliul Județean Dolj implementează, în parteneriat cu Agenția de Infrastructură Rutieră din Sofia, proiectul „Dolj – Montana: Pași comuni pentru o mai bună conectivitate“, care vizează, pentru partea română, modernizarea unui tronson cu lungimea de 12,13 kilometri din drumul județean 561B.

Contractul de executare a lucrărilor, cu o valoare estimată de 30.377.120 de lei, fără TVA, are prevăzută o durată de realizare de 12 luni.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.