DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Undă verde pentru reamenajarea secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova. Peste 8 milioane de euro au fost alocate de la bugetul Consiliului Județean pentru aducerea a standarde europene a clădirii în care sunt tratați anual 23.000 de olteni bolnavi de cancer. Investițiile de la bugetul județului nu se vor opri aici. Conducerea spitalului speră ca până la finalul anului să primească și un nou accelerator liniar. “Am discutat ieri cu o comisie de la Minsiterul Sănătății. Sperăm ca până la finalul anului să primim un accelerator liniar nou, în valoare de 3,5 milioane de euro. Cel pe care îl folosim acum este depășit, este din anul 1998”, a spus Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova. “Dacă va veni acest aparat, vom plăti noi pentru un buncăr și restul de anexe necesare acceleratorului”, a promis Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

 

Spitalul de Urgență ar putea avea o nouă față până la finalul anului când ar trebui finalizate lurările de reabilitare pe toate cele 9 etaje. Mai mult, Clinica de Cardiologie se apropie cu pași repezi de inaugurare. În câteva luni se vor termina lucrările de construire și se va începe dotarea. Cel mai important este însă faptul că specialiștii care vor lucra în această clinică sunt de primă mână. “Am reușit aducerea de specialiști. O echipă de specialiști în cardiologie intervențională de la Târgu Mureș a  acceptat să vină la noi, iar șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară va fi un specialist din București. Ne-au dat lista cu aparatură necesară pentru care vom începe licitațiile în curând. De asemenea, avem o listă cu asistenți care vor merge la specializare la București”, a mai spus managerul Bogdan Fănuță. De asemenea, și Unitatea de Primiri Urgențe de mărește.

 

 

 

 

 

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.