Clinică de recuperare la Neuropsihiatrie Craiova

Clinică de recuperare la Neuropsihiatrie Craiova

4.408
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O clinică de recuperare va fi construită în incinta Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, administrația locală reușind să întocmească studiul de fezabilitate în acest sens. Managerul unității sanitare, Anca Tudor, a precizat că acest centru reprezintă cel mai mare proiect al instituției, clădirea urmând a fi ridicată de la zero și dotată corespunzător.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a dat asigurări că, având studiul de fezabilitate, se va trece la procedurile de proiectare și execuție, derulate în același timp.

„La clinica de recuperare, lucrurile încep să prindă contur. Odată având studiu de fezabilitate, putem trece la o procedură rapidă, cu proiectare și execuție în același timp. A ajuns, la Craiova, marți, o echipă de experți a BERD – o parte dintre ei s-au deplasat chiar de la Londra – care au venit să ne învețe ce înseamnă aceste proceduri, mai simple și mai rapide, care duc la scurtarea timpilor de execuție. A existat o discuție anterioară de ce a trebuit să apelăm și la astfel de credite, atâta timp avem la dispoziție fondurile europene, cu care ne apropiem de o folosire de aproape 200%. Important este să învățăm și aceste proceduri rapide și ceea ce înseamnă încrederea instituțiilor financiare europene în capacitățile și seriozitatea noastră”, a spus Genoiu.

Conform proiectului, este vorba de o clădire nouă, care este proiectată pe patru etaje şi care va fi ridicată în incinta Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. La parter, se va regăsi un cabinet de imagistică, cu aparatură pentru RMN şi CT, iar la etajele superioare vor fi amenajate saloanele, care, de asemenea, vor avea dotări de ultimă generaţie, cu bază hidro şi masaj, precum şi tot ce înseamnă proceduri de electroterapie şi fizioterapie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.