DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Locuitorii Craiovei sunt deranjați de faptul că, în municipiu, construcțiile iau locul spațiilor verzi. Situația este confirmată și de către autorități, edilul Lia Olguța Vasilescu punctând că a discutat cu președinta Camerei Deputaților în privința urgentării apariției Codului urbanismului. 

Vasilescu a menționat că primăria este obligată să elibereze autorizații persoanelor care vor să construiască imobile, inclusiv pe spații verzi.

Edilul speră ca odată cu apariția Codului urbanismului, supus discuțiilor de la începutul acestui an, astfel de practici să fie stopate.

În caz contrar, susține edilul, sunt șanse mari ca spațiile verzi din orașe să dispară.

„S-a modificat legislația în așa manieră încât suntem obligați să eliberăm autorizații unor persoane care vor să construiască inclusiv pe spații verzi. Noi, Primăria, nu putem să construim pe acele spații verzi, dar trebuie să eliberăm acele autorizații. Noi nu ne dorim oricum să facem asta, ci vrem să salvăm ceea ce se mai poate salva și din cauza asta am solicitat ca în regim de urgență să se modifice legea privind urbanismul. Am avut o discuție și cu președinta de la Camera Deputaților să se urgenteze Codul urbanismului și măcar ca în luna septembrie să putem scăpa de această problemă care ne afectează pe toți. Practic, nu va mai exista niciun petic de verdeață dacă nu vom reuși să stopăm acest lucru”, a explicat Vasilescu.

Codul urbanismului va fi structurat în două părți distincte: „Codul amenajării teritoriului şi urbanismului” şi „Codul construcțiilor”.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.