Comentariu. Când asistentele și îngrijitoarele sunt plătite să dirijeze pacienții. Și să-i...

Comentariu. Când asistentele și îngrijitoarele sunt plătite să dirijeze pacienții. Și să-i umilească

4.419
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

„Într-un spital se mai și moare, domnișoară”, aceasta este explicația pe care am primit-o, cu ani în urmă, de la un fost director al Spitalului Județean de Urgență Craiova. O replică de care îmi amintesc ori de câte ori ies la iveală uscăturile acestui sistem. Și astfel de uscături, iată că sunt și la spitalul din Corabia, județul Olt. 

Că nu ai medicamente, că nu ai aparatură, că nu ai materiale sanitare, de acord…este de vină sistemul, situația în care el se găsește de ani buni. Dar când nu ai respect pentru pacient?! Când nu ai bun simț, ca angajat al spitalului în care un om ajunge din diverse motive legate de starea sa de sănătate, cine se mai face vinovat într-un asemenea caz?

Pacientul cumva? Nenorocul acestuia de a fi bătrân și lipsit de putere? Da, doamnelor asistente/îngrijitoare ale Spitalului Corabia, acel om este bătrân. Și nici foare îngrijit nu pare. Am văzut cu toții acest lucru, dar era într-o unitate medicală unde dumneavostră lucrați. Sunt convinsă că ați știut ce riscuri v-ați asumat când ați ales această meserie, altfel vindeați gogoși sau covrigi și nu mai erați nevoite să interacționați cu oameni bolnavi.

Privind acele imagini cu bătrânul care efectiv se târăște pe acel hol și pe cele în care îl „dirijați” să se așeze pe acel scaun cu rotile, cerut de altfel de femeia care a filmat situația, realizăm că poți duce într-un spital aparatură de ultimă generație și cantități uriașe de medicamente, atâta vreme cât resursa umană acționează după reguli nedefinite.

Au fost date niște amenzi, cazul va fi discutat în comisia de etică a instituției medicale, se refac protocoalele de lucru cu întreg personalul medical, dar nimeni nu garantează că situația nu se va repeta. Că așa sunt aceste uscături. Obișnuite să aducă pacientul într-o stare mult mai rea, să stârnească revoltă în rândul însoțitorului, dacă el există, și să caute scuze în cazul în care vor fi arătate cu degetul.



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     22-03-2009
    Locatie
     On the runway
    Mesaje
    283

    Politicienii au cumparat tacerea medicilor si a intregului aparat bugetar cu salarii uriase ,pe medici nu i mai intereseaza ca spitalele sunt pline de lipsuri sau ca s au transformat in adevarate cimitire… o veritabila casta a intereselor de grup si a privilegiatilor .Nu vezi proteste decat pentru salarii ori sporuri ,nicidecum pentru lipsurile majore din sistem.Inca un efect al coruptiei generalizate.

    Religia este opiul poporului,inima unei lumi fara inima!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.