DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

De ce să dai un termen fix când știi că până la data respectivă nu prea ai nimic pus la punct pentru a demara activități? Cam așa a luat startul cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare în România. Cu bâlbe, cu lipsuri, cu „ce-o fi o fi”, cu…să se descurce autoritățile locale.

Sunt primari care nu știu de unde vor începe și cum vor termina aceasta organizare. Li s-a transmis că trebuie să găsească soluții.

La Sala Polivalentă din Craiova, acolo unde de luni vor funcționa două centre de vaccinare, fiecare având patru puncte, s-a reușit o oarecare organizare. Mobilierul provine chiar de la Sala Polivalentă și…de la un hotel, după cum tocmai edilul urbei a anunțat, iar materialele sanitare de la spitalele din subordinea primăriei. Există un „din păcate” în toată această încercare de a fi cât de cât gata. Un „din păcate” cu care încep mai toate acțiunile din țara noastră. Și din păcate tocmai această situație arată, din nou, că cei care ar trebui să ia decizii, căci pentru asta și-au dorit să ocupe funcții publice, umblă șovăitor printre reguli, sau pe dibuite cum ar spune bunicii noștri.

Tocmai această bâjbăială transmite populației o stare. Și o transmite tocmai într-un moment în care ar trebui să vedem, să simțim până la urmă, oameni asumați. Degeaba ceri și faci un plan din pix, când în localități, în foarte multe localități din țară nu ai apă curentă, de exemplu, condiție minimă pentru igiena centrului de vaccinare. Cât de steril ar trebui să fie un asemenea centru!!!! Ohoooo!

Sunt mulți la București. Mulți sunt în ministere, dar din păcate au mișcări dezordonate. Nici nu vreau să ma gândesc la momentul începerii școlilor și a grădinițelor. Această decizie m-ar bucura dacă aș știi cu subiect și predicat în ce condiții vor începe. Iar dacă noi, ca părinți, vom afla acest lucru cu două, trei zile înainte, este absolut normal să avem îndoieli. Eu chiar am îndoieli pentru că nu fac parte din acea categorie de persoane care crede că totul este un basm. Cum am mai spus, cred că acest nenorocit de virus face victime și tocmai de aceea, văzând situația din școli, când începuseră în toamnă, o să fie greu să aleg între a-mi duce copilul la grădiniță sau a-i lăsa în continuare măsuța de activități lângă biroul meu.

Așadar, ca în toate domeniile, ne placem să fixăm termene. Părem poate mai autoritari procedând astfel, dar dacă deja știm bubele sitemului, nu e cazul să stabilim o dată „x”! Dar, vorba aceea, totul ține de simțul de orientare al fiecăruia. La noi, în ultima vreme, se merge pe ce-o fi…o fi. Și vom vedea ce va fi!

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.