DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Secţiei 2 Poliţie Craiova şi jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj au desfăşurat, joi dimineață, o activitate pe linia prevenirii faptelor de înşelăciune comise prin intermediul site-urilor de comerţ online.

Prin aceste activități s-a urmărit informarea cetățenilor, polițiștii purtând discuţii şi oferind  recomandări pentru prevenirea acestui gen de fapte.

De asemenea în cadrul activităţii, au fost distribuite flyere şi afişe, o parte dintre materialele campaniei fiind introduse şi în cutiile poştale.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii recomandă:

Verificați cu atenție adresa paginii web pe care vi se solicită datele personale!

Evitați deschiderea unor link-uri/atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate!

Purtați discuții cu cumpărătorul doar pe chat-ul site-ului de cumpărături online pentru a putea fi ajutați în caz de fraudă! Nu acceptați să mutați discuțiile pe aplicaţii de socializa sau pe altă platformă!

Folosiți carduri bancare pentru cumpărături online care oferă servicii suplimentare de siguranță a plății (cod unic primit prin mesaj pe telefon, aprobarea tranzacției printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil, utilizarea unui procesator de plăți cunoscut )!

Verificați ofertele primite! Nu vă grăbiți să acceptați orice promoție care sună atractiv! Poate fi o încercare de fraudă!

Pentru cumpărături online de la persoane fizice, folosiți serviciul „Livrare cu plata ramburs” împreună cu serviciul „Livrare cu verificare”.

Pentru primirea unei sume de bani în contul bancar, nu sunt necesare datele cardului bancar! Sunt necesare doar contul IBAN al persoanei care urmează să primească suma de bani și numele acesteia.

Prin introducerea și validarea unui cod de tip ”3D-SECURE” primit din partea băncii, dumneavoastră aprobați efectuarea unei plăți, nu încasarea unei sume de bani în contul propriu.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.