Compartiment de îngrijiri paliative la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova

Compartiment de îngrijiri paliative la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova

2.599
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova are, din luna august a acestui an, un compartiment de îngrijiri paliative, directorul unității medicale menționând faptul că deja s-a format o listă de așteptare ce cuprinde solicitările celor care vor să beneficieze de aceste servicii medicale.

Compartimentul funcționează cu cinci paturi, pe Secția de Recuperare Neurologică.

„Avem cinci paturi în acest compartiment de îngrijiri paliative. Deja avem o listă de așteptare foarte mare, gradul de ocupare fiind unul extrem de ridicat”, a menționat directorul Anca Tudor.

Îngrijirea paliativă îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacienţilor şi a familiilor acestora când se confruntă cu o boală ce ameninţă viaţa, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea corectă şi tratamentul durerii şi al altor probleme fizice, psiho-sociale şi spirituale. Îngrijirea paliativă este aplicabilă încă din primele stadii ale bolii, în corelaţie cu terapii curative.

Dezvoltarea acestui tip de îngrijire a plecat de la ideea că mulţi pacienţi se simt abandonaţi de doctorii lor la sfârşitul vieţii și că ideal ar fi ca medicul să rămână centrul echipei care alină suferinţa atunci când vindecarea nu mai este posibilă. Multe state au înțeles că suferința fizică și psihică a bolnavilor a căror boală se află în ultimele stadii poate să fie alinată cu ajutorul medicinei paliative.

De asemenea, laboratorul de analize medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a fost reacreditat RENAR, fiind acum în relație contractuală cu  Casa de Asigurări de Sănătate.

„Şi la noi plafonul pentru analize medicale se termină în prima săptămână, dar pentru pacienţii noştri continuăm să facem analize, chiar dacă unele sunt contra cost. Noi ne străduim însă să acoperim toate cerinţele“, a mai spus managerul unității spitalicești.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.