Comuna Mischii a adoptat Declarația de Reunire simbolică cu Republica Moldova

Comuna Mischii a adoptat Declarația de Reunire simbolică cu Republica Moldova

2.560
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consiliul Local Mischii a adoptat în unanimitate o Declarație de Reunire simbolică cu Republica Moldova, ieri, 27.03.2018. Este prima comună din județul Dolj care face acest lucru, face ce are loc cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În acest context, tot ieri, în cadrul ședinței solemne de împlinire a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă, Parlamentul României a adoptat o Declarație pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu România. În declarația adoptată se consideră faptul că dorința cetățenilor de unire din Republica Moldova este legitimă.

Parlamentul României adoptă prezenta declaraţie pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara-Mamă, România, la 27 martie 1918. La 27 martie 1918, Sfatul Şării, în calitate de organism suprem reprezentativ al Basarabiei, din care făceau parte reprezentanţi ai populaţiei române majoritare şi ai minorităţilor etnice, constituit în concordanţă cu normele democratice ale timpului, în condiţiile disoluţiei Imperiului Ţarist şi ale defăşurării Primului Război Mondial, a dat expresie dorinţei colective de unitate prin adoptarea Actului Unirii”, conform textului declaraţiei citit de către Liviu Dragnea, ieri, la marele eveniment.

De asemenea, Declarația simbolică de Unire cu România, începe să fie semnată de cât mai multe localități de peste Prut, numărul acestora fiind de 34 în acest an.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.