DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Și-au propus să aducă pe piață, chiar la domiciliul clientului, legume bio sezoniere obținute în cadrul unui proiect de antreprenoriat social. Este vorba despre studenți craioveni care, în regim de volunariat, au pus baza și au dezvoltat sera GRENA, coșul cu bunătăți fiind transportat cu bicicletele Gobike, un alt program întreprins de către tineri. 

Tinerii și-au propus, prin acest proiect, să dezvolte, în județul Dolj, strategii inovative, respectiv de adaptare a soiurilor de plante la condițiile climatologice interschimbabile precum și generarea de soiuri hibride, menite să satisfacă exigențele nevoilor actuale de agricultură regională.

„Proiectul GRENA a luat viață ca o inițiativă de antreprenoriat social, in toamna anului 2019, a unui grup de studenți activi ai Universității din Craiova, privind înființarea unei sere cu scopul de a dezvolta, la nivelul comunității județului Dolj, strategii inovative, pe două direcții: de adaptare a soiurilor de plante la condițiile climatologice interschimbabile, precum și generarea de soiuri hibride, menite să satisfacă exigențele nevoilor actuale de agricultură regională. Proiectul GRENA își desfășoară activitatea în cadrul CRAF (Centrul de Resurse și Angajament Ford), beneficiind de sprijinul financiar al Ford Motor Company Fund, în parteneriat cu Universitatea din Craiova și Primăria Municipiului Craiova”, spune Ionuț Șerbănoiu, tânărul care se ocupă de acest proiect.

De bunul mers al lucrurilor, în seră, se ocupă studenți din cadrul Universității din Craiova, totul fiind derulat în regim de voluntariat.

„În cadrul proiectului își desfășoară activitatea, în regim de voluntariat, studenți ai Universității din Craiova, de la Facultatea de Inginerie Electrică; Horticultură, Litere, coordonați de un grup de trei consilieri din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova. De asemenea, alături de studenți, își mai aduc o reală și semnificativă contribuție, exclusiv pe bază de voluntariat, absolvenți ai Universității din Craiova, dornici să sprijine și să participe, activ, la dezvoltarea mentalității de consum, precum și a conceptului de sprijin social comunitar, la nivelul județului Dolj”, povestește Ionuț.

Cei care își doresc produse din sera GRENA trebuie să știe că le sunt aduse la domiciliu. Transportul se face cu bicicletele GoBike, un alt proiect întreprins de către studenții craioveni.

„Sera GRENA are în procesul de producție produse legumicole sezoniere, de tip: roșii; castraveți; ardei; vinete, precum și răsaduri de seră. Momentan, am dat startul distribuției de castraveți cornichon capricorn F1. Produsele sunt distribuite, pe bază de comandă, cu sprijinul reprezentanților GOBIKE Craiova (folosind mijloace de transport nonpoluante – bicicleta), un alt proiect de antreprenoriat social, inițiat și dezvoltat în cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford (CRAF). Credem că elementul de invoație socială al proiectului, demn de menționat, îl reprezintă faptul că toți consumatorii de produse GRENA, contribuie direct, la ajutorarea reprezentanților mediilor defavorizate, la nivelul comunității regionale”, mai spune tânărul.

Banii obținuți din vânzarea legumelor se reinvestesc în materia primă necesară studiului și realizării activităților, dar și donații, evenimente caritabile. Totul pentru a se asigura viitorul acestui program.

„Proiectul GRENA se dorește o alternativă de sprijin a celor interesați în îmbunătățirea creșterii nivelului de bunăstare, prin următoarele tipuri de activități: activități de/pentru producția vegetală; activități de sprijin și îndrumare (consiliere de profil) pentru cei interesați să devină producători autonomi de producție vegetală; activități de tip workshop pentru promovarea unui stil de viață sănătos/grija față de natură; activități de susținere și promovare a noilor soiuri generate în sera GRENA, prin oferirea, gratuită, a unor răsaduri în ideea de a dezvolta o comunitate crescândă a producătorilor interesați de produse de calitate”, conchide Ionuț Șerbănoiu.

Date de contact pentru toți cei interesați, atât de proiect, cât și de produsele GRENA se pot obține de la Ionut Serbanoiu – reprezentant în cadrul proiectului -0783150860; e-mail: grena9102@gmail.com.

Facebbok: GRENA – green nature for healthy life

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.