Craiova: A fost semnat contractul cu BMC pentru 30 de autobuze electrice

Craiova: A fost semnat contractul cu BMC pentru 30 de autobuze electrice

4.594
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Contractul cu producătorul BMC, pentru furnizarea a 30 de autobuze electrice și 37 de stații de încărcare, a fost semnat vineri, anunță primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. 

Valoarea contractului este de peste 61 de milioane de lei, fără TVA, sumă provenită din fonduri europene.

„Contractul prevede 22 de luni ca termen total de livrare, primul autobuz fiind livrat în a 15-a lună. Acestea vor avea o lungime de 12 metri și o capacitate de 91 de persoane dintre care 29 pe scaune, existând posibilitatea suplimentării numărului de locuri prin montarea de scaune rabatabile. De asemenea, autobuzele vor avea dotări de ultimă generație, wi-fi, sistem de numărare a călătorilor, aer condiționat, monitoare LCD, camere de supraveghere, platformă coborâtă fără trepte sau rampă pentru scaun cu rotile”, anunță Lia Olguța Vasilescu.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Dim
  Addicted!
  Data de inscriere
   15-05-2008
  Mesaje
  1866

  Autobuzele vor avea echipamente produse de firma chinezească ZTE, atât acumulatorii cât și electronica și motoarele.

  În imagine este un autobuz BMC Neocity, foarte asemănător ca aspect cu ProCity-urile care deja circulă în Craiova, însă noile autobuze ar putea avea un alt aspect, probabil bazat pe autobuzul ZTE Granton varianta pentru oraș.

  --Χριστός σε αγαπάει

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.