DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un bărbat din Craiova a fost amendat, marți, de către comisarii Gărzii de Mediu Dolj, după ce a fost prins că ardea anvelope și tapițerii auto, pe un teren din zona Târgului de Săptămână din Făcăi.  

Focul a fost stins de către pompieri, iar în urma verificarilor s-a constatat ca pe un teren privat împrejmuit se ardeau deșeuri din dezmembrări vehicule scoase din uz (anvelope, tapițerie, etc).

„S-a identificat persoana vinovată care a fost sacționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei”, au menționat reprezentanții Gărzii de Mediu Dolj.

Autoritățile reamintesc faptul că arderea deșeurilor este intrezisă, fapta reprezintă contravenție și se sacționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei pentru personae fizice si cu amenda de la 20000 lei la 40000lei pentru persoane juridice.

„Dacă se constată ca se ard deseuri cu proprietati care fac ca acestea sa fie periculoase atunci fapta reprezinta infractiune şi se pedepsete cu închisoare de la 3 ani la 5 ani sau cu amendă potrivit art 63 lit.b) dn Legea nr.211/2011 privind regimul deseurilor – ,,neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase’’, mai spun reprezentanții Gărzii de Mediu Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.