Craiova: Amplă acțiune a poliției

Craiova: Amplă acțiune a poliției

3.576
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Peste 500 de autovehicule, baruri, magazine, sali de jocuri, restaurante și medii cunoscute pentru infracționalitatea crescută, dar și peste 600 de persoane, au fost verificate și legitimate, miercuri, în cadrul unei acțiuni complexe a IPJ Dolj. Acțiuni au avut loc și în școlile din oraș, dar și la trecerile de pietoni.

Politiști din cadrul Secțiilor de Poliţie 1-6 și Biroului Rutier Craiova au organizat, miercuri, o acțiune, în vederea prevenirii și combaterii faptelor comise cu violenţă şi a faptelor antisociale de altă natură. Oamenii legii au aplicat nouă sancțiuni contraventionale, conform O.U.G. nr. 195/2002, în valoare de peste 2.300 lei.

Astfel de acţiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor comise cu violenţă vor continua, în special în zona localurilor de alimentație publică de genul baruri, săli de jocuri de noroc, dar şi în zona unităților de învățămant, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică”, a precizat Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Atenție, pietoni!

Tot miercuri, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul IPJ Dolj, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) Dolj au organizat o acțiune pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, pe principalele sectoare de drum care înregistrează valori de trafic ridicate şi în zona trecerilor de pietoni. 

Oamenii legii au controlat peste 400 de autovehicule şi au legitimat 470 de persoane, fiind aplicate 109 sancțiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei. Ca măsuri complemenatre, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Gîrd.

Siguranță, în online!

Și agenții din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii Dolj s-au deplasat la o unitate de învățământ, din Craiova, unde au desfășurat o activitate informativ-preventivă la care au participat 33 de elevi şi 3 cadre didactice. Elevilor le-au fost adresate recomandări privind siguranța în mediul on-line şi privind prevenirea delincvenței juvenile. De asemenea, au fost abordate teme precum prevenirea abandonului şcolar şi prevenirea victimizării minorilor.

Copiilor le-au fost împărţite pliante conţinând sfaturi preventive şi au fost purtate discuţii, pentru însuşirea tuturor sfaturilor şi recomadărilor poliţiştilor.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.