Craiova: Calea București a intrat în reabilitare generală

Craiova: Calea București a intrat în reabilitare generală

4.788
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Calea București intră, din această săptămână, în reabilitare generală. Este vorba de lucrări de reparații, revitalizarea spațiilor verzi, realizarea de locuri de joacă, dar și de stabilirea unui regulament pentru spațiile comerciale din zonă.

“Cea mai importantă arteră care tranzitează Craiova și cartea de vizită a orașului nostru, Calea București, avea demult nevoie de o transformare radicală, care să asigure confort cetățenilor care locuiesc sau tranzitează zona, dar și să ofere bulevardului un aer nou, demn de statutul de poartă de intrare în municipiu. Astfel, vom efectua reparații generale la zonele pietonale și aleile de acces în blocuri și spațiile comerciale aflate la parterul acestora. De asemenea, vrem să revitalizăm toate spațiile verzi de pe Calea București și să regândim peisagistic întreaga zonă. Iar primele lucrări sunt deja vizibile chiar din aceste zile: s-a început operațiunea de marcare a arborilor uscați pentru care va fi solicitat avizul de tăiere de la Agenția de Mediu, se scoate gardul viu existent și se curăță zonele verzi de vegetația uscată, urmând să pregătim terenul pentru explozia de culori a florilor ce vor fi plantate la primăvară”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Un alt aspect important al transformărilor propuse pentru Calea București este trecerea în subteran a cablurilor de pe stâlpi. În acest context, au fost inițiate discuții între reprezentanții Primăriei Craiova și deținătorii de utilități, în special cu furnizorii de servicii de telecomunicații, pentru posibilitatea de a-și coborî în subteran, pe propria cheltuială, toate cablurile existente și care oferă un aspect inestetic în acest moment.

Proiectul de regenerare a bulevardului va mai include realizarea celei mai mari expoziții de picturi murale pe blocurile cu vedere către Calea București, conceperea de locuri de joacă inedite pentru copii, dar și reglementarea tipului de activități/servicii ce se pot desfășura în spațiile comerciale din zonă.

De asemenea, va fi demarat un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor, astfel încât acestea să aibă fațade care corespund din punct de vedere estetic și energetic.

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7694

  Ce au avut frate cu gardul viu? Gardul viu e frumos si nu necesita intretinere. Florile probabil costa mai mult si necesita intretinere ca sa fure cat mai multi bani si sa sifoneze fondurile.

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   22-03-2009
  Locatie
   On the runway
  Mesaje
  283

  Din pacate acesta este nivelul pe la noi ,scoatem din radacini tot ce este verde si plantam panselute pentru ca se pot sifona niste bani frumosi.Ar mai fi gresia, faianta ,borduri si asfalt in batjocura.Craoiova este un oras mort pentru ca edilii acestui oras se ocupa de o prosteala ieftina pe banii contribuabililor.Investiitii durabile care sa atraga noi locuri de munca nu ii prea duce capul.Mai sunt cativa privati care tin orasul in picioare.Daca indraznesti sa-i critici ori pe ei ori pe papusarii din spatele lor isi pun cateii comunitari sau militienii sa te provoace prin oras!Niste japite securistoide!Amin.

  Religia este opiul poporului,inima unei lumi fara inima!
 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303

  Ma mir ca nu reasfalteaza strada facuta de vodkuta in batjocura acum cativa ani, ca si asa era vai mama ei de cand a facut-o, sau linia de tramvai Nu de alta, dar mai sifonau si ei niste bani frumusei. Asa doar sa scoti gardul viu si sa pui panselute e cam subtirel rau.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.