Craiova. Consilierii locali au votat un nou regulament pentru derularea ședințelor de...

Craiova. Consilierii locali au votat un nou regulament pentru derularea ședințelor de consiliu local în situații deosebite

1.599
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii municipali craioveni au votat, vineri dimineață, în cadrul unei ședințe de îndată, schimbarea regulamentului privind organizarea ședințelor de consiliu și a comisiilor de specialitate în situații de urgență, așa cum se întâmplă în prezent în contextul epidemiei de coronavirus.

Toți cei care au participat la ședință, vineri, au purtat măşti şi au păstrat o distanţa recomandată între ei.

Consilierii municipali craioveni au votat, vineri, un nou regulament pentru derularea ședințelor comisiilor de specialitate și a celor ordinare sau de îndată, în situații deosebite, respectiv utilizarea mijloacelor electronice.

„În situaţii excepţionale, constatate potrivit prevederilor legale, şedinţele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal se pot desfăşura prin utilizarea mijloacelor electronice (on-line). (5) Rezultatul votului/avizul va fi transmis prin mijloace electronice (on-line), Secretarului general al municipiului Craiova, cel mai târziu în preziua desfăşurării şedinţei. (6) Avizele comisiilor de specialitate şi amendamentele formulate de consilierii locali vor fi transmise de secretarul general, prin mijloace electronice (on-line), către consilierii locali şi iniţiatori, cel mai târziu în ziua şedinţei, până la ora 09.00”, se arată în proiectul de hotărâre de pe site-ul Primăriei Craiova.

Prin utilizarea mijloacelor electronice se pot derula și ședințele de consiliu local, dacă situația o impune.

„În situaţii excepţionale, constatate potrivit prevederilor legale, şedinţele consiliului local se pot desfăşura prin mijloace electronice (on-line). În situaţii excepţionale, constatate potrivit prevederilor legale, votul se poate exprima prin mijloace electronice (on-line)”, se arată în proiectul de hotărâre.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.