Craiova: Ecocardiograful de la Urgență nu funcționează de patru luni. Medicii improvizează

Craiova: Ecocardiograful de la Urgență nu funcționează de patru luni. Medicii improvizează

2.943
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

De mai bine de patru luni, ecocardiograful Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean din Craiova este nefuncțional. Reprezentanții unității spun că achiziția unui aparat trebuie aprobată de Ministerul Sănătății.

Cadrele medicale susțin că folosesc alte aparate și improvizează când apar cazuri de pacinți cu probleme cardiace: apelează la sondele pentru amdomen sau transportă bolnavii în Secția de Cardiologie, soluție riscantă în cazul afecțiunilor grave.

Este un ecograf care a avut o sondă care s-a stricat în urmă cu 4-5 luni. Nu ne putem desfășura activitatea, ecografia cardiacă este o investigație de bază în multe boli cardio-vasculare. Câteodată, putem transporta pacientul din UPU în Secția de Cardiologie, dar sunt cazuri în care, în cateva minute, dacă nu pui sonda și nu începi tratamentul de urgență, pierzi pacientul. Până în secție, transportul poate dura și 10 minute, dar dacă sunt lifturile ocupate, poate dura mai mult. În acest timp, pacientul poate ăa facă stop. Acum, folosim o sondă de abdomen care nu poate să ofere aceleași informații”, a declarat, pentru Mediafax, Ovidiu Drăcea, medic cardiolog.

Acesta a mai spus că au fost făcute numeroase solicitări către conducerea spitalului pentru a primi aparatul necesar efectuării investigațiilor în Urgență, însă fără răspuns până în prezent.

Reprezentanții spitalului susțin, la rândul lor, că așteaptă aprobările de la Ministerul Sănătății pentru a putea achiziționa aparatura necesară. „Necesarul de aparatură pe anul 2020, care include ecografe, sonde, este întocmit de medicii din UPU, dar și de cei din spital, și a fost trimis Ministerului Sănătății pentru aprobare. Apoi, va fi demarată procedura de achiziție„, a declarant Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt SJU Craiova, citată de Mediafax.



2 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7661

    .. improvizează pe sistem bulgăresc…

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    473

    Ce plm improvizeaza?? Fac ecografie cu puterea mintii?? Folosesc cuptorul cu microunde?? Asta e Romania! Ne opresc o gramada de bani din salariu pt sanatate si cand ai nevoie…fix PLA! Ce mizerii!! Ii doare-n cur! Ei au bani pt spitalele private din tari civilizate..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.