DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(9 voturi, media: 2,22)

Regulamentul privind gospodărirea municipiului Craiova a fost modificat și potrivit noilor reguli, cetățenii nu vor mai putea crește găini, rațe, gâște sau porci în oraș.

Modificarea articolelor care fac referire la cest aspect a fost votată, joi, în cadrul ședinței de consiliu local.

„Se interzice creşterea animalelor şi păsărilor (cu excepţia animalelor de companie, a păsărilor de expoziție și a porumbeilor implicați în activități columbofile) în municipiul Craiova. Este interzisă lăsarea liberă a animalelor pe domeniul public/privat al municipiului Craiova”, se arată în document.

Potrivit viceprimarului Craiovei, Aurelia Filip, într-o primă fază, cetățenii vor fi informați  cu privire la modificările din regulament.

Dacă după etapa de informare vor fi depistate cazuri de nerespectare a regulamentului, vor fi aplicate amenzi.

„Municipiul Craiova este un municipiu centru universitar, este un oraș care se dorește turistic, care se dorește turistic pe linie sportivă. Vreau să vă spun că, în vechea mea poziție la RAADPFL, nu de puține ori, noaptea, am adunat cai de pe străzi, capre, chiar și o oaie din centrul Craiovei. Intenționăm, prin noul regulament, să salvăm ce se mai poate salva. Un om investește, poate într-un credit pe 30 de ani, să-și facă o casă pentru confortul lui, pentru a sta în curte, iar vecinul crește porci, capre sau găini care îl trezesc la 3 noaptea. Cine dorește să crească animale, acest lucru se poate face la țară, nu în Craiova. Nu se vor aplica amenzi imediat. Ca orice regulament, vom fi atenți să notificăm locatarii din aceste zone că s-a votat. Au un termen să scape de aceste animale, să le ducă la țară, dar nu în Craiova”, a menționat Aurelia Filip

Consilierul USR Cezar Drăgoescu a solicitat, în cadrul ședinței de joi, ca zona în zona D a orașului să nu se aplice aceste reguli, cel puțin până la începutul anului viitor.

Drăgoescu a formulat chiar și un amendament în acest sens, dar solicitarea acestuia nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptată.

În noul regulament sunt specificate și faptele care reprezintă contravenții.

„Constituie contravenţie, săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, de către persoane fizice și juridice, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni: creşterea animalelor şi pasărilor în municipiul Craiova; amplasarea adăposturilor pentru creşterea animalelor pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, precum și în incinta proprietăților, fără respectarea legislaţiei în vigoare; depozitarea sau abandonarea gunoiului de grajd în spaţii deschise, în apropierea locuinţelor individuale, pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova”, arată specificațiile pentru noul regulament.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.