DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O garanție de 3 milioane de euro a fost cerută de către reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, Primăriei Craiovei, pentru a furniza agent termic în perioada rece a anului, a anunțat edilul Lia Olguța Vasilescu. 

Primarul Craiovei nu vede rostul acestui fond de garanție și spune că este o reală problemă a urbei.

„Ni se cere să constituim un fond de garanţie de 3 milioane de euro pentru perioada iernii, iar în caz contrar este posibil să nu mai fie încălzit oraşul Craiova. De ce să punem această garanţie, pe care nu o foloseşte nimeni? Craiova nu se poate atinge de ea, CEO nu se poate atinge de ea. Presupunând că am avea aceşti bani pe care să îi punem într-un cont şi să nu se folosească nimeni de ei, care ar fi scopul? Acestea sunt problemele cu care ne confruntăm”, a menționat Vasilescu.

Decizia finală nu a fost încă luată, iar edilul speră ca lucrurile să nu rămână așa pentru că primăria nu dispune de o asemenea sumă de bani.

„Eu sper să nu se ajungă acolo și să înţeleagă că Termo Urban SRL nu are nicio datorie către CEO. Au achitat în fiecare lună facturile. S-a constituit deja o garanţie de 300.000 de euro. Nu s-au atins de ea, pentru că nu a fost nevoie. Şi atunci de ce să mă pună să mai constitui o garanţie de 3 milioane de euro? Nu ştiu ce se încearcă. Sper să găsim, până la urmă, o soluţie, pentru că noi nu avem acești bani”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

În ultima perioadă, tocmai din cauza acestor incertitudini, tot mai mulți craioveni au ales să se debranșeze și au optat pentru modalități individuale de încălzire a locuințelor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.