DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,25)

Are o pasiune pentru desen și la doar 14 ani, fără a studia vreo tehnică, Denis Melcioiu din Craiova realizează portrete în creion.

Totul a pornit, spune Denis, când avea patru ani. Folosea topuri de hârtie pentru a reproduce personaje din desene animate. Fiind și fan al Universității Craiova, acesta și-a creat steaguri cu leul din Bănie, cu Ilie Balaci sau cu Nicolae Tilihoi.

„Desenez de când aveam patru ani, moment în care, spun cei din jurul meu, nu păream că sunt mai talentat decât oricare alt copil de vârsta mea. Foloseam topuri întregi de coli încercând să reproduc personajele din desenele animate preferate. Desenul a devenit apoi un mod de a face ceva pentru a nu mă mai plictisi. Treptat, desenele începeau sa prindă contur, să semene cu ceea ce îmi doream să reproduc. Sunt fan Universitatea Craiova. Îndemânarea am dobândit-o și făcând steaguri cu diferite printuri. Am mers cu ele pe stadion. Am realizat steaguri cu leul din Bănie, cu Balaci, cu Tilihoi. Practic, acesta a fost punctul de plecare pentru ceea ce a urmat”, povestește Denis.

Primul portret făcut în creion a fost realizat pentru verișorul său. Încurajat de către cei din jur să continue în acest sens, Denis a reușit să dea viață multor altor lucrări. Nu a studiat nicio tehnică și nici nu are o trusă de grafică profesională. Are însă talent și dorința ca rezultatul final să fie cât mai bun posibil.

„Prima lucrare a mea a fost portretul verișorului. Din dorința de a-i face o surpriză, portretul a ieșit spectaculos. De atunci, am fost încurajat de către toți cei apropiați să încerc mai mult. Nu am studiat nicio tehnică. Eu desenez așa cum simt. Folosesc creioane obișnuite, ieftine, cumpărate de la librărie. Nu am încă o trusă de grafică profesională, ci doar câteva creioane tip Hb, dar iubesc să dau frâu liber imaginației. Și dacă iubești acest lucru nu ai cum să nu ai și rezultate”, mai spune adolescentul.

Lui Denis nu-i plac acuarelele. A rămas prieten cu creionul și cărbunele. În funcție de lucrarea realizată, petrece câteva zeci de minute desenând sau chiar câteva zile.

„Desenez doar în creion și cărbune. Nu îmi plac acuarelele. O lucrare în cărbune o realizez în 15-20 de minute, atunci când desenez liber. Când vorbim despre un portret în creion, când trebuie să urmăresc detalii, lucrarea este gata într-o zi sau chiar mai multe”, continuă Denis să povestească.

Denis își dorește să devină elev al Liceului de Arte „Marin Sorescu” Craiova. Pentru că este pasionat și de istorie, acesta ar vrea să învețe despre tot ceea ce înseamnă restaurarea monumentelor.

Pentru viitor, Denis și-a propus să devină arhitect. Va munci și pentru acest vis întrucât, spune el, totul trebuie clădit prin efort.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.