Craiova: Licitația pentru locurile de parcare rezidențiale a fost amânată

Craiova: Licitația pentru locurile de parcare rezidențiale a fost amânată

3.003
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 1,67)

Lansarea aplicației pentru licitarea parcărilor rezidențiale din Craiova nu va mai avea loc pe 2 martie, au anunțat reprezentanții municipalității craiovene. Motivul este, susține municipalitatea, prelungirea perioadei de promovare a platformei ”pentru o cât mai bună informare a craiovenilor vizavi de condițiile de aplicare pentru un loc în parcările rezidențiale”.

”Decizia vine ca urmare a numărului crescut de solicitări venite din partea cetățenilor pentru a extinde parcările rezidențiale în mai multe zone ale municipiului, dar și pentru a finaliza marcarea tuturor locurilor de parcare ce pot fi supuse procedurilor on-line”, se arată într-un comunicat remis luni presei.

Conform sursei citate, în această perioadă, aparatul de specialitate al Primăriei va prelua toate întrebările craiovenilor, urmând a fi suplimentate echipele care vor merge pe teren și vor explica locuitorilor în detaliu condițiile de aplicare pentru un loc în parcările rezidențiale.

Primăria Municipiului Craiova anunța, în 7 februarie, că, începând cu data de 2 martie, se va lansa aplicaţia prin intermediul căreia cetăţenii pot solicita locuri de parcare în parcările de reşedinţă.

Zonele pilot în care au fost amenajate primele locuri pentru parcarea de reședință sunt următoarele:

* Cartierul 1 Mai, locurile arondate blocurilor: M4, M6, M7, M11, M12, M13, M14, M15a, M15b, M18, M19, M20, M21, M22, M23, M24, M25, M26, M27, M28, M29, M30, M31, M32 – 207 locuri de parcare;

* Cartierul Calea București, locurile arondate blocurilor: E1, E2, E6, E7, A11 – 110 locuri de parcare;

* Cartierul George Enescu, locurile arondate blocului: H15 – 7 locuri de parcare;

* Cartierul Brazda lui Novac, locurile arondate blocurilor: A9, A12, A13, A14, A15 – 44 locuri de parcare.

Subliniem faptul că, pe măsură ce se vor amenaja noi locuri de parcare de reşedinţă, Primăria Municipiului Craiova va demara o amplă campanie de informare a cetăţenilor din zonele de interes.

Înregistrarea cererilor pentru atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă, depunerea actelor justificative necesare, desfăşurarea licitaţiei, desemnarea câștigătorului, achitarea taxei precum şi eliberarea autorizaţiei de parcare se vor face exclusiv on-line, accesând direct site-ul instituţiei: https://parcari.primariacraiova.ro.

Condiţii de participare la atribuirea unui loc de parcare de reședință

Pot beneficia de atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă persoanele fizice care îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:

a) deţin un autoturism în proprietate sau în baza unui contract de leasing pentru care plătesc impozit asupra mijloacelor de transport la bugetul local al Primăriei Municipiului Craiova;

b) au domiciliul/rezidenţa în imobilele care au arondate locurile de parcare solicitate.

Înscrierea pentru locurile de parcare rezidenţială va fi realizată în mai multe etape, pe grupuri de blocuri. Primii craioveni care pot aplica pentru un loc de parcare sunt cei care au domiciliul pe străzile din zonele pilot mai sus menționate, iar înscrierea on-line pentru acestea se va face în perioada 02 – 09 martie 2020.

Pentru a solicita un loc de parcare trebuie să accesaţi platforma on-line https://parcari.primariacraiova.ro, disponibilă pe site-ul Primăriei municipiului Craiova (www.primariacraiova.ro). Documentele pot fi depuse on-line direct în platformă care este de tip hartă dinamică GIS (sistem informațional geografic) și prin care pot fi vizualizate în timp real locurile disponibile. Platforma este uşor de accesat şi oferă craiovenilor un plus de confort, eficacitate, rapiditate, utilizare facilă şi performanţă.

Documentele necesare pentru a fi scanate şi urcate pe platforma on-line:

a) act de identitate (C.I./B.I.);

b) documente ce fac dovada domiciliului/reşedinţei;

c) certificatul de înmatriculare;

d) cartea de identitate a vehiculului.

Atribuirea locurilor de parcare de reşedinţă se va face după cum urmează:

a) în ordinea cronologică a depunerii cererilor – în situația în care numărul de solicitări este mai mic sau egal cu numărul de parcări disponibile;

b) prin licitaţie publică – în situaţia în care numărul de solicitări este mai mare decât numărul de parcări disponibile.

Se exceptează de la aceste reguli, solicitările persoanelor cu nevoi speciale care vor fi soluționate cu precădere. Pentru persoanele cu handicap ce formulează cereri se eliberează gratuit autorizații de parcare, fără a intra în procedură competiţională.

c) se poate atribui un singur loc de parcare pentru un imobil.

2 COMENTARII

 1. #1
  als
  Junior
  Data de inscriere
   10-02-2007
  Mesaje
  56

  S-a amanat pana cand? Ca nu scrie nicunde data amanarii.

 2. #2
  Member
  Data de inscriere
   22-01-2006
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  103

  Dacă am apt pe numele meu, dar buletinul și mașina este pe alta localitate, ma pot încadra ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.