Craiova: Lipsa bunului simț se măsoară în zeci de tone de deșeuri...

Craiova: Lipsa bunului simț se măsoară în zeci de tone de deșeuri aruncate pe domeniul public

2.461
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 50 tone de deșeuri diverse, resturi de la demolări și construcții, gunoi menajer, toate aruncate pe domeniul public, au fost ridicate de către echipe RAADPFL Craiova și Salubritate Craiova, în ultimele zile. 

Acțiunea face parte din campania de curățenie de primăvară, iar pentru că au devenit un pericol public, Primăria Craiova anunță că va demara și un amplu proces de identificare a proprietarilor de terenuri insalubre, neîngrijite, cărora li se va pune în vedere obligativitatea salubrizării acelor suprafețe, conform Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova.

Pentru că cetățenii certați cu legea au aruncat la voia întâmplării cantități serioase de deșeuri, Primăria Craiova face apel la aceștia, reamintindu-le că fără o colaborare între craioveni și autorități, problema gunoiului nu poate fi rezolvată.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să semnaleze astfel de fapte.

„Primăria Municipiului Craiova roagă toți cetățenii de bună credință să semnaleze aceste încălcări ale legii, prin intermediul mijloacelor de comunicare aflate la dispoziția craiovenilor: Telefonul Cetățeanului (0251/984), email relatiicupublicul@primariacraiova.ro, direct pe site-ul instituției www.primariacraiova.ro, la rubrica e-servicii, pe facebook Primăria Municipiului Craiova”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Craiova.

Poliția Locală nu mai este sub coordonarea Primăriei Craiovei, ci a MAI, încă din timpul stării de urgență, fapt pentru care nu mai poate interveni în astfel de situații semnalate.

„Primăria Craiova nu mai gestionează activitatea Poliției Locale, care este încă din timpul stării de urgență în subordinea MAI, iar polițiștii au doar atribuții care țin de pandemie. Apelul de față se îndreaptă spre toți cetățenii, să ne unim împotriva acestor gesturi, dar mai ales să ne unim în a identifica astfel de oameni care nu doar că nu păstrează curățenia, ci chiar aruncă mereu gunoaie în orașul în care trăim”, a spus Aurelia Filip, viceprimarul Craiovei.

La rândul său, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a anunțat că a cerut ca Poliția Locală să revină în subordinea primăriilor.

„Azi am cerut, în Asociația Municipiilor din România, ca Poliția Locală să revină în subordinea primăriilor! Nu putem ca noi să îi plătim pe polițiștii locali, iar ei să fie în subordinea Inspectoratelor de Poliție Județene ca să urmărească persoanele izolate, când toate orașele se umplu de gunoaie, fiindcă niște indivizi fără urmă de bun simț profită că nu mai are cine să îi amendeze!”, a menționat Vasilescu.

În ceea ce privește persoanele care nu-și îngrijesc terenurile aflate în proprietate sau folosință, acestea vor risca amenzi cuprinse între 500 – 1.000 lei, după aprobarea regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova aflat, în această perioadă, în dezbatere publică, pe site-ul Primăriei Craiova (www.primariacraiova.ro), secțiunea Informaţii publice » Transparență decizională » Proiecte de acte normative supuse consultării » Consultare publică on-line sau direct la adresa http://eprim.ro/portal/craiova/stiri.nsf/All/ED5526E038481ACFC225866F004C172C?OpenDocument.

Ulterior aprobării regulamentului, pe lângă amenda prevăzută de acesta, operatorul desemnat pentru salubrizarea domeniului public va ridica deșeurile aflate pe terenuri private și va imputa proprietarilor, după identificarea acestora, costurile acestor operațiuni, ce vor fi ulterior recuperate de la proprietari prin Direcția de Taxe și Impozite a Primăriei Craiova.

Persoanele interesate pot trimite sugestii/observații pe marginea regulamentului, până la data de 12 martie 2021, utilizând formularul de pe site sau pot înregistra o adresă scrisă la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Craiova, str. A. I. Cuza nr. 7.

 

5 COMENTARII

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   11-02-2021
  Mesaje
  0

  Cu manie duamnelor politruce!
  Infierati atitudinea unora necivilizati dar nu oferiti nici o alternativa la problema gunoaielor din constructii.
  Madam vice, fost director la Domeniu Public si Salubritate este cea care ar fi trebuit sa ofere o solutie de inchiriere de containere de gunoi catre cetatenii ce au in executie lucrari de reparatii sau constructii. Nu-i tarziu nici acum. Cooperarea cu ISC-ul local nu cred ca-i greu de obtinut, ca si evidenta zonelor in care-s avizate lucrari de constructie
  Dupa celebrul Zeroiu ce doriti?! Propietarul terenului liber n-are nici o vina. Doriti sa-i cumpere mafia imobiliara propietatea la pret de nimic?! Avem exemplu boom-ul imobiliar din Bariera Valcii, Facai… si lipsa de viziune a arhitectului Craiovei.
  Va plangeti ca nu mai aveti Politia Locala in subordinea primariei! Faceau ceva?! Poate, comisioane catre potentatii urbii… altfel stiai unde lucreaza dupa masura curelelor.

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9558

  Esti prea prost …informat sau faci intentionat aceste critici .
  1. Exista solutii de mult timp .Containere speciale pentru moloz se pot inchiria de la Salubritate .
  2 .Proprietarul oricarui teren este obligat sa-l ingradeasca prin lege.

  Perpetuum Mobile
 3. #3
  0-day Member
  Data de inscriere
   11-02-2021
  Mesaje
  0
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  Esti prea prost …informat sau faci intentionat aceste critici .
  1. Exista solutii de mult timp .Containere speciale pentru moloz se pot inchiria de la Salubritate .

  N-am vazut pe site-ul Salubritatii factuta publicitate acest serviciu.
  Deocamdata, avem: https://www.olx.ro/craiova/q-transport-moloz/
  Daca se doreste o investigatie, aveti un punct de pornire.

  Citat Mesaj initiat de ana maria
  2 .Proprietarul oricarui teren este obligat sa-l ingradeasca prin lege.

  Ce te faci ca depozitarea ilegala a acestor gunoaie cum reiese din poze este pe domeniul public?!
  Imaginile de mai sus banuiesc ca-s din zona Facai si Bariera Valcii.
  Iti recomand si niste coordonate din satelit pe Google Map (gunoaie la vedere):
  1) 44.281083, 23.804395
  2) 44.307935, 23.848463
  3) 44.312655, 23.844813
  Astea-s numai la o prima vedere. Nu se stiau?!
  Legea la care faci referire exista de ani buni. Poate o fi buna, dar mai trebuie pusa si-n aplicare…
  Asa ca pana atunci, Craiova=TzeTze (cum ne stie o tara).

 4. #4
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9559

  Nu stiu cum ai aparut BRUSC pe forumul asta ca sa aduci acuze oficialitatilor , ceva pute in preajma ta .
  Daca nu stii tu , inseamnaca nu exista serviciul acesta de ani buni la Salubritate ?
  Cum ai identificat tu FOARTE PRECIS prin coordonate GPS locatiile unde au fost aruncare gunoaie , doar din simple poze ??? Si mai ales cum ai stabilit tu ca acele terenuri sunt ale domeniului public ???
  Bai clona , ne lasi …
  Postacii sunt in stare de orice !
  # Fara postaci pe forum !

  Perpetuum Mobile
 5. #5
  Member
  Data de inscriere
   13-03-2010
  Mesaje
  105

  cred ca este bun-simt.si nu e vb de el aici ci de lipsa de educatie.peste tot e plin de coji de seminte,pahare de cafea,pungi,sticle goale,rahat de caine.asa ca ce e de mirare ca toti arunca pe unde vad cu ochii?amenzi sunt dar cine sa le dea?!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.