DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Primăriei Craiova anunță că, în perioada 12 decembrie-27 decembrie, se distribuie pachetele cu produse alimentare, pe listele suplimentare, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, emisă pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

Produsele vor fi distribuite către persoanele dependente din municipiul Craiova – minori încadrați în grad de handicap grav cu domiciliul în municipiul Craiova, respectiv adulți cu handicap grav beneficiari de indemnizație sau cu asistent personal cu domiciliul în municipiul Craiova.

Distribuirea se va face până la epuizarea pachetelor cu produse alimentare aflate pe stoc.

„În cadrul POAD 2019-2021, conform cadrului legal în vigoare, se distribuie: pachete conținând 12 produse alimentare: făină (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (400 g), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conserve din carne de vită (1,5 kg), conserve din carne porc (900 g), conserve pateu de ficat de porc (1 kg), compot de fructe (1,44 litri), gem de fructe (360 g) și gem de fructe dietetic (360 g). Livrarea acestora se face într-o cutie de carton cu conţinut identic, iar fiecare cutie cuprinde cantitatea alocată pentru o persoană, aproximativ 25 kg de produse alimentare”, arată Primăria Craiova.

Distribuirea produselor se face de către personalul Direcției Generale de Asistență Socială Craiova, la sediul Liceului Tehnologic Auto, situat în Craiova, Bld. Decebal, nr. 105, în zilele de luni până joi, între orele 08.00 – 16.00, iar vinerea între orele 08.00 – 13.00.

„Beneficiarii vor fi contactați telefonic de către funcționarii Direcției Generale de Asistență Socială Craiova și programați să se prezinte pentru ridicarea pachetelor la adresa mai sus menționată. În situația în care nu se poate stabili contactul cu o persoană dependentă eligibilă sau cu reprezentantul legal al acesteia ori se refuză produsele, se va proceda la contactarea următoarei persoane din lista suplimentară”, se mai arată în comunicat.

La ridicarea produselor alimentare, beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia trebuie să se prezinte personal, având asupra sa actul de identitate valabil și certificatul de încadrare în gradul de handicap grav cu mențiunea „cu asistent personal” al adultului sau minorului, în original și copie.

În cazul persoanelor nedeplasabile, la sesizarea făcută de către un membru al familiei sau a unei terţe persoane, la centrul de distribuire stabilit, se va asigura livrarea ajutoarelor la domiciliu sau la adresa declarată.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.