DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Din atelierul soților Dîlganu, familia din Craiova care din dragoste și respect pentru lemn dă viață și culoare acestui material, au ieșit pentru prima dată, anul acesta, mărțișoare tradiționale pictate manual. 

Trifoiul, bănuții sau iile tradiționale au fost cerute nu doar de către românii din țară, care au văzut mărțișoarele pe pagina de Facebook a celor doi meșteri populari craioveni, ci și de către persoane de peste hotare.

Rodica Dîlganu a avut ideea de a picta manual mărțișoare, iar succesul a fost peste măsura așteptărilor sale. Și craioveanca spune acest lucru nu pentru că nu ar avea încredere în rezultatul muncii lor, ci pentru că tot timpul a vorbit cu modestie depre reușitele ei și ale soțului său.

„Este primul an când am făcut mărțișoare. Am preferat culorile vii și ne-am bucurat să vedem că oamenii ne caută. Nu ne așteptam. Iile, trifoiul și modele florale sunt mărțișoare ce aduc adieri de primăvară și parfum tradițional”, spune Rodica.

Mărțișoare lucrate în atelierul din Craiova au ajuns și în Franța, în Anglia sau în Israel și, povestește Rodica, cea mai mare satisfacție a fost când persoanele care le-au primit i-au scris spunându-i că sunt extrem de încântate și că „trăiesc românește de Mărțișor”.

„Ducem simbolurile tradiționale realizate în atelierul nostru în țară și în străinătate. În Franța, în zona Alsacia și la Cannes, în Anglia și în Israel sunt, de câteva zile, locuri unde se vor dărui mărțișoare românești realizate în atelierul nostru de mobilier pictat”, povestește doljeanca.

Văzând iile pictate de către Rodica, proprietara unei crame din Bucovina i-a rugat să-i facă două astfel de cămăși tradiționale, dar de dimensiuni mai mari. Cum nu pot spune nu provocărilor, soții Dîlganu au trecut la treabă, rezultatul final fiind extraordinar. Cele două ii au prins contur de îndată, Rodica le-a dat culoare și astfel au luat drumul Bucovinei.

Familia Dîlganu a ales lemnul pentru că îl consideră un material nobil. Îl prelucrează cu mare drag și fiecare etapă reprezintă un pas spre perfecțiune. Spre obiectul de mobilier vopsit, pictat, lăcuit. Astfel, soții Dîlganu au ales activitatea care le permite să trăiască frumos și mulțumiți de faptul că tot mai multe produse unicat ajung în casele românilor și nu numai.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.