Craiova: Pregătiri pentru o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari

Craiova: Pregătiri pentru o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari

1.587
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 60 de artizani din întreaga țară vor ajunge la Craiova, în perioada 25-27 octombrie, pentru a participa la o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari.

Timp de trei zile, în Piaţa William Shakespeare, meșteri olari, cioplitori în lemn, cojocari, ţesători, cusători, pielari, conari, fierari, cofetari şi nu numai vor expune o diversitate de obiecte funcționale sau estetice.

Alegerea perioadei acestui târg, spune organizatorii, nu este deloc întâmplătoare, și anume de „Sfântul Dumitru”. Aceasta este ultima dintre cele mai importante sărbători ale toamnei după calendarul pastoral, Sfântul Mucenic Dimitrie fiind și ocrotitorul spiritual al Craiovei.

În cadrul expoziției cu vânzare se vor regăsi de la obiecte de ceramică, textile, împletituri, țesături, coșuri, icoane, obiecte de mobilier, dar și produse alimentare tradiționale – afumături, brânzeturi şi prăjituri sau produse apicole.

„Atât locuitorii urbei, cât și vizitatorii vor avea astfel ocazia de a regăsi valoarea unui patrimoniu excepţional şi mărturia reîntoarcerii la origini, prin aducerea la cunoștința publicului a patrimoniului românesc valoros, autentic și de necontestat. Un important punct de atracție îl vor reprezenta atelierele amenajate pentru demonstraţii meşteşugăreşti în vederea stabilirii unui contact direct cu meșteșugarii. Păstrarea și promovarea tradițiilor implică responsabilitate ştiinţifică şi valorică în scopul transmiterii expresiilor meşteşugăreşti tradiţionale, autentice, în cadrul comunităţii locale”, au transmis reprezentanții Muzeului Olteniei, organizatorii evenimentului.

Deschiderea oficială a celei de-a XLII-a ediţii a Târgului Meşterilor Populari va avea loc în data de 25 octombrie, în Piaţa William Shakespeare din Craiova, iar expoziţia cu vânzare în aer liber va rămâne deschisă, de vineri până duminică, în intervalul orar 09.00 – 22.00.

Ca în fiecare an, va avea loc și o festivitate de premiere a artizanilor, selecția fiind analizată de către un juriu specializat, format din șefii secțiilor etnografice de la muzeele din Oltenia.

Primăria Craiova va aloca suma de 1.000 de lei, din bugetul local, pentru premiul „Cetatea Băniei”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.