DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Contractul de finanțare, din fonduri europene, în valoare de 97 de milioane de euro, pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova a fost semnat, joi, la Craiova, în prezența premierului Nicolae Ciucă și a vicepremierului Sorin Grindeanu. 

Potrivit președintelului CJ Dolj, Cosmin Vasile, administrația județeană și-a propus, prin acest proiect, ca județul Dolj să devină un pol de dezvoltare.

„Vrem să devenim un pol de dezvoltare pentru această parte a ţării. Am demarat procedurile pentru construirea unui al treilea parc industrial. Aeroportul Internațional Craiova este poarta de intrare către regiunea noastră și totodată o zonă care face legătura cu exteriorul”, a precizat Vasile.

La rândul său, Nicolae Ciucă a confirmat faptul că se impunea o dezvoltare a aeroportului.

„Nu trebuie să insist pe cât de mult înseamnă conexiunile cu celelalte ţări din Europa. Era nevoie de această modernizare a aeroportului. Aproximativ 400 de milioane de lei sunt bani europeni. Acesta este un lucru foarte important și se vor vedea rezultatele în timp”, a menționat Nicolae Ciucă.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a precizat că întreaga procedură cu privire la acest contract a intrat pe un făgaș normal începând de luna trecută, pentru ca astăzi să fie semnat contractul.

Prezentă la eveniment, Lia Olguţa Vasilescu a punctat importanța proiectului, explicând că de fapt a fost o deblocare a lui.

„Este exptrem de importantă, pentru zona noastră și pentru Craiova implicit, dezvoltarea acestui proiect. Proiectul a fost întors de 17 ori, deci putem spune că acest gest a fost unul de blocare. Spun că este un proiect important pentru Craiova, mai ales că orașul nostru are un potențial turistic uriaș, care nu este exploatat asa cum trebuie din cauza infrastructurii. Ne va ajuta foarte mult. Au venit turiști, anul acesta, la Târgu de Crăciun, dar pe lângă turiști avem nevoie de investitori, iar acest lucru însemană și o infrastructură bună“, a menționat Vasilescu.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.