Craiova s-a întors în timp pe parcursul cele două zile dedicate domnitorului...

Craiova s-a întors în timp pe parcursul cele două zile dedicate domnitorului Mihai Viteazul

2.584
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Bănia a răsunat cu muzică de epocă şi a bucurat ochii multor craioveni cu costumele antice. S-a încheiat cea de-a VI-a ediție a zilelor Mihai Viteazul, eveniment organizat de Casa de cultură Traian Demetrescu Craiova.

Aproximativ 150 de persoane au participat la parada costumelor de epocă. Artişti, tineri, reprezentați ai instituțiilor de cultură din oraş au defilat de la primărie până în centrul vechi, apoi s-au oprit în Piața ,,Mihai Viteazul”, la statuia domnitorului, unde s-a ținut un ceremonial, militar-religios.

„Timp de două zile, Craiova se întoarce în perioada medievală, din dorinţa de a ne cinsti înaintașii, dar şi de a redescoperi frumuseţea acelor vremuri. Voievodul unificator Mihai Viteazul este una dintre cele mai importante figuri a istoriei evului mediu românesc. Omagierea personalităţii lui Mihai Viteazul este, pentru noi, cu atât mai importantă, pentru că a fost Mare Ban al Craiovei şi, totodată, primul domnitor care a reuşit să reunească românii din cele trei Ţări medievale: Țara Românească, Transilvania și Moldova. Să nu uităm că oraşul nostru, în timpul lui Mihai Viteazul a cunoscut o puternică înflorire, fiind descris în documentele acelor timpuri ca un important centru politic şi militar.
Un astfel de moment nu avea cum să rămână uitat, și iată-ne azi, evocând atmosfera acelor vremuri, pe străzile orașului din care a fost uns ca domnitor Mihai Viteazul. 
. a spus Primarul Municipiului Craiova, Mihail Genoiu 

,,În anul dedicat Centenarului Marii Unirii, reușita de la 1600 ne amintește cât de dificil și dureros a fost drumul pe care l-am parcurs până la cea mai importantă împlinire a noastră, ca neam, și ne arată că, între valorile pe care le prețuim, care ne călăuzesc, trebuie să păstrăm mereu unitatea și solidaritatea”, a spus și Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Județean.

Pe parcursul a celor două zile, atmosfera a fost întreținută cu dansuri, spectacole de stradă, concerte de muzică medievală, ateliere de manufactura, de dans medieval, spectacole de tir cu arcul.

Evenimentul a durat două zile, iar iubitorii de costume şi de muzică medievală s-au putut delecta şi relaxa în centrul Craiovei.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-04-2018
    Mesaje
    14

    Vodkuta n-a mai venit de la bucale sa se costumeze ca in era medievala? Naspa….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.