DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Primăriei Craiova anunță că, de luni, vor demara lucrările de reabilitare a canalului colector pe sectorul de drum cuprins între intersecția cu str. Brestei până la intersecția cu str. Dimitrie Gerota.

Reabilitarea este necesară pentru stoparea distrugerii părții carosabile și pietonale a străzii Râului, spun autoritățile locale.

Proiectul prevede decolmatarea, investigarea defectelor ascunse și repararea acestora.

„După decolmatare, se va efectua curățirea cu apă sub presiune a canalului, astfel încât pe tot perimetrul interior al prefabricatelor să fie vizibil betonul, fără depuneri. În urma acestei proceduri, se va stabili dacă există defecțiuni ascunse ale prefabricatelor de beton și dacă se impun reparații suplimentare. În zonele în care sunt vizibile tasări sau chiar goluri, se va proceda la decopertare, umplerea cu pământ în straturi, compactare și refacerea carosabilului și a pistei de biciclete”, arată Primăria Craiova, într-un comunicat de presă.

Canalul colector de pe strada Râului este cel mai important colector de ape pluviale din municipiul Craiova care începe de la Balta Craioviţa şi se descarcă în râul Jiu, zona Făcăi.

Investiția se preconizează a fi executată în 10 luni de la începerea lucrărilor, iar perioada de garanție va fi de 36 luni.

 Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.