DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Piața din zona Ciupercă, din municipiul Craiova, se va moderniza, un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici urmând să ajungă pe masa consilierilor locali, joi, în cadrul ședinței ordinare din această lună.

Reprezentanții Piețe și Târguri Craiova recunosc faptul că amplasamentul unde funcționează, în prezent, piața din zona Ciupercă nu este corespunzător, fapt pentru care se impun efectuarea unor investiții majore.

„Piața Ciupercă beneficiază de o amplasare favorabilă și un flux mare de clienți, motiv pentru care a fost efectuat un studiu de fezabilitate care are ca obiectiv modernizarea acestei piețe. În prezent, comercianții de produse agro-alimentare își desfășoară activitatea în aer liber, aceasta fiind direct influențată de condițiile meteorologice, activitatea fiind mai scăzută în perioadele ploioase, cu zăpadă sau în zilele caniculare, și faptul că lipsa activității comerciale în aceste perioade se reflectă prin scăderea veniturilor societății Piețe și Târguri Craiova SRL, comparativ cu cheltuielile generate de societate care se mențin la aceleași cote, s-a ajuns la concluzia necesității realizării unei investiții din fonduri proprii pentru realizarea unui obiectiv în care să fie asigurate spațiile necesare desfășurării activității pentru producători și comercianți în condiții optime. Pe amplasamentul propus există diferite chioșcuri și tarabe, propuse spre demolare, în care activitatea se desfășoară în prezent fără o organizare prealabilă, ceea ce produce o imagine generală de dezordine și disconfort atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători”, se arată în raportul provind aprobarea studiului de fezabilitate.

Urmează a fi construite o hală unde comercianții și producătorii își vor derula activitatea și construcții anexe, respectiv birou și grup sanitar.

„Prin prezenta documentație se propune execuția unei construcții / hale având destinația (funcțiunea) de piață agro-alimentară, amplasarea unor construcții anexe ale pieței (birou și grup sanitar) și amenajarea unei platforme împrejmuite pentru depozitarea containerelor de gunoi și a ambalajelor recuperabile. Hală PIAȚĂ cu structură metalică realizată din profile HEA şi ferme curbe din profile laminate, închideri cu panouri tabla pe latura de vest, cu golurile dintre stâlpi obturate cu grilaje metalice cu lamelă plină tip rulou, luminatoare superioare PVC cu geam simplu, acoperire cu membrană impermeabilă (clasa C1, Bs 1-3, d0 ) – tip Poliplan, BIROU şi GRUP SANITAR construcții modulate pe structură metalică şi închidere cu panouri termoizolante
Sandwich şi tâmplărie PVC, PLATFORMĂ GUNOI betonata cu panouri lamelare pt. obturare vedere pe laturile de nord şi vest”, se mai arată în referatul respectiv.

Pentru modernizarea pieței au fost propuse două variante de lucru, iar după efectuarea unor analize tehnico-economice s-a optat pentru primul scenariu, cel descris anterior.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 515.479,60 lei, din care construcții montaj (C+M) inclusiv TVA – 414.022,68 lei, iar durata de realizare a investiției va fi de 12 luni, din care faze premergătoare execuției ( proiectare faza Studiu de fezabilitate + faza D.T.P.T.+ D.E.) șase luni, iar execuția și fazele adiacente alte șase luni.

Cele două scenarii propuse pot fi consultate AICI.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.