Craiova și Bechet – Centre pentru persoanele care sosesc din localitățile în...

Craiova și Bechet – Centre pentru persoanele care sosesc din localitățile în carantină de coronavirus

3.929
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Două centre sunt pregătite să primească doljenii care se întorc acasă din localitățile din străinătate unde a fost decretată carantină de coronavirus, au anunțat reprezentanții Prefecturii Dolj, luni în cadrul unei conferințe de presă. Este vorba despre campusul școlar de la Bechet, care poate găzdui circa 175 de persoane, și un imobil din Craiova, care poate primi circa 40-50 de persoane, dar a cărei locație nu a fost dezvăluită ”pentru a nu se mai crea panică”, după cum a ținut să justifice limitarea informației reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Cert este, după cum a menționat Narcis Purcărescu, în cadrul unei conferințe susținută luni, alături de purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, că în eventualitatea apariției vreunui caz de coronavirus în Dolj, pacientul sau pacienții vor fi trimiși direct într-unul dintre spitalele din Cluj, Timișoara, Iași sau București. Pe de altă parte, persoanele care ajung în Dolj și vin dintr-una din localitățile în care a fost decretată carantină, la reîntoarcerea în țară vor intra automat în carantină pentru 14 zile într-unul dintre cele două centre de la Craiova sau Bechet, ambele având o capacitate totală de 230 de locuri (Craiova maxim 50 de persoane). De subliniat că, potrivit prefectului de Dolj, ”campusul școlar din Bechet este un imobil care nu se intersecteză absolut deloc cu elevii”. În situația în care este necesară carantina aici sau la domiciliu, imobilele ar urma să fie păzite de jandarmi.

Prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, a mai menționat că în toate cele trei puncte de frontieră din județ – Aeroportul Craiova, Bechet și Calafat – este asigurată supravegherea medicală a persoanelor care vin din exteriorul țării. Purcărescu a spus că la Aeroportul Craiova sunt medici din oraș, la Bechet sunt de la spitalul din Dăbuleni, iar la Calafat sunt echipe din cadrul unității spitalicești din localitate. „Ei fac triaj epidemiologic. (…) Avem asigurată, deci, supraveghere medicală în cele trei puncte de frontieră din județul Dolj”, a spus Purcărescu.

Cât despre utilitatea chestionarelor pe care pasagerii trebuie să le completeze la coborârea din avion, prefectul a precizat că este o procedură standard, valabilă la nivel național și internațional.

Precizări au fost făcute și despre cetățenii care sosesc cu mașinile personale. Potrivit prefectului de Dolj, există deja o corespondență cu județele Arad, Timișoara, Mehedinți și Giurgiu pentru identificarea lor și verificarea medicală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj, la ora actuală nu există niciun suspect de coronavirus în județul Dolj.

Două persoane dintre cele care au ajuns aseară la Craiova, cu avionul, sunt monitorizate de medici la locuințele lor. Este vorba despre doi craioveni.

Întrebați dacă sunt sau nu pregătite autoritățile din județ să intervină în situația apariției unuia sau mai multor cazuri de coronavirus, Ștefan Popescu a afirmat că ”din punct de vedere medical suntem pregătiți”. La fel a ținut să precizeze și prefectul de Dolj, care a menționat că din punct de vedere organizatoric lucrurile au fost stabilite duminică în cadrul unei ședințe.

De menționat că toate cursele aeriene venite din zone unde există localități în carantină vor fi verificate de medici, iar pasagerii vor completa chestionare medicale.

Ca o concluzie a întregii conferințe, autoritățile se bazează, în primul rând, pe consțiința celor care au avut tangențe cu localitățile de carantină, că vor declara pe propria răspundere adevărul și nu vor pune în primejdie sănătatea conaționalilor.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    als
    Junior
    Data de inscriere
     10-02-2007
    Mesaje
    57

    Pai marele primar de la Bechet zicea cu putin timp in urma ca nu e adevarat, ca e doar un zvon. Asta e respect ptr cetatenii comunei nu gluma.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.