DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj au cerut ca Spitalul CFR din Craiova și Spitalul Militar Craiova să devină suport Covid-19, a anunțat, vineri, Iuliana Manea, inspector-șef în cadrul DSP Dolj. 

Aceasta a mai spus că, la ora actuală, spitalele din județul Dolj sunt la capacitate maximă în privința numărului de pacienți internați cu Covid-19.

„Am cerut Ministerului Sănătății să includem și Spitalul CFR din Craiova, tot pe suport Covid, unde încercăm să rezolvăm și cu niște paturi de terapie intensivă în plus față de ce are județul, în prima fază doar pentru cazurile grave, dar mediu grave, pentru că nu există suficiente ventilatoare. Dar, așteptăm ca în două săptămâni să fie dotate și cu ventilatoare și compresor pentru ele. De asemenea, am solicitat MApN și Ministerului Sănătății să ne susțină în a include, deși e pe un circuit separat, Spitalul Militar, ca el inclusiv să intre pe activitatea Covid, având în vedere că are și secție de boli infecțioase și secție de pneumoftiziologie, cu medici specialiști în acest domeniu”, a declarat Manea.

Aceasta a mai spus că populația ar trebui să respecte măsurile recomandate, să poarte mască, pentru că adevărata luptă „se duce pe stradă”, nu în spitale.

Manea a reamintit că personalul medical este epuizat și că dacă nu va primi ajutor din partea populației, ”nu va fi bine pentru nimeni”.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.