„Craiova Transport”, aplicația pentru craiovenii care circulă cu autobuzul sau tramvaiul

„Craiova Transport”, aplicația pentru craiovenii care circulă cu autobuzul sau tramvaiul

6.335
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Călătorii RAT Craiova au la dispoziție, în prezent, aplicația „Craiova Transport”, un concept prin care aceștia sunt informați despre timpul de sosire al mijlocului de transport în stație, despre traseele existente sau prin intermediul căreia își pot cumpăra bilete sau abonamente folosind telefonul mobil.

Potrivit reprezentanților RAT Craiova, serviciul este pus la dispoziție gratuit și poate fi descărcat de pe magazinul online al telefonului mobil.

„Mai este un pas mic în a moderniza și a dezvolta transportul de călători în municipiul Craiova. Este o aplicație foarte simplă, gratuită, care o să aducă plus în transportul de călători în municipiul Craiova”, a spus directorul RAT Craiova, Marcel Tănăsescu.

Călătorii pot afla, cu ajutorul aplicației, dacă este vreun accident în trafic și se face devierea, caz în care pot opta pentru altă rută.

„Vom introduce un bilet electronic prin intermediul unei aplicații de telefonie mobilă pentru cetățeni. Acest proces a început anul trecut și azi am făcut încă un pas prin introducerea acestui bilet electronic. Această aplicație este oferită gratuit, este disponibilă în magazinele online pentru telefoanele mobile. Este o aplicație mobilă care oferă în mod transparent călătorilor toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru a călători mult mai facil, pentru a avea acces la toate informațiile despre timpii de așteptare în stație, traseele și liniile disponibile, cât și posibilitatea de a achiziționa titlu tarifar, de la bilete, la abonamente. Prin această aplicație, cetățenii vor putea achiziționa titluri de călătorie cu același cost ca și la casa de bilete cu un singur click. Dacă pe traseu este un accident și se face o deviere, atunci se înștiințează călătorul pentru a-și alege altă opțiune sau sugestii de alternative de transport. Toate acestea sunt beneficii care s-au creat pentru călători”, a explicat Alexandru Irimia, reprezentantul Telelink.

În prezent, peste 5.000 de clienți RAT Craiova au carduri electronice.

„Vrem să renunțăm ușor la biletele și abonamentele tradiționale, sunt undeva la peste 5.000 de carduri date către clienții Rat. Nu este o sumă mică, nici foarte mare, nici nu am început agresiv. Din discuțiile cu călătorii noștri am observat că există o reticență să treacă foarte repede de la abonamentul clasic la cel electronic. Acest sistem funcționează, îl putem testa într-o stație dacă vreți. Sunt 5.000 de călători care îl testează.  Chiar dacă noi nu avem efectuate pe mijloacele de transport în comun acele validatoare pentru ele, aparatele pe care noi le avem, atunci când se face controlul, poate să verifice dacă omul respectiv are sau nu are abonament. Noi nici nu am investit foarte mulți bani să punem pentru că ne vin  38 de autobuze noi și va trebui să le mutăm dintr-o parte în alta. după 15 februarie, atunci când este data limită să vină toate autobuzele, va fi pe absolut orice mijloc de transport în comun din municipiul craiova întreg sistemul”, a completat Sorin Manda, administratorul public al Craiovei.

Reprezentanții RAT Craiova au mai anunțat că zece automate noi de bilete vor mai fi montate, în următoarele două săptămâni, în zonele aglomerate din municipiu.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7638

  Eu, familia mea, cunoscutii nu mergem cu transportul in comun din Craiova din cauza conditiilor de toata jena si a jafurilor de autobuze. Ne chinuim prin trafic si consumam tone de benzina.. poluam zeci/sute de tone de noxe..
  Daca ploua, ninge, e canicula stai ca prostul in ploaie sau furtuna sa astepti janghina de autobuz. Mai te si abuzeaza controlorii salbatici tarani analfabeti cateodata.. RAT-SOBOLAN Craiova combinatia perfecta de cuvinte.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.