Craiova vrea să ajungă „Capitala Tineretului din România 2020-2021″

Craiova vrea să ajungă „Capitala Tineretului din România 2020-2021″

1,150
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3.00)

Municipiului Craiova se va înscrie în competiția privind obținerea titlui de „Capitala Tineretului din România 2020-2021”, consilierii locali votând în unanimitate, joi, în cadrul ședinței, susținerea candidaturii.

Pentru a intra în competiție, era nevoie de votul consilierilor întrucât unitățile administrativ teritoriale sunt cele care depun candidaturile, data limită fiind 17 iunie.

Programul „Capitala Tineretului din România” a fost lansat în anul 2016 și funcționează principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului (European Youth Capital – www.europeanyouthcapital.org), titlu gestionat de Forumul European al Tineretului, al cărui membru este și Consiliul Tineretului din România.

„Pentru acest titlu, poate participa orice localitate de rangul 0, I, II sau III (municipii și orașe) din România (conform legii nr. 351 din 6 iulie 2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național). Orașele din România care devin capitale ale tineretului au șansa, prin participarea activă a tinerilor, să-și transforme propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concrete și să abordeze noi teme de interes pentru comunitățile locale. Apelul pentru prima rundă a procesului de selecție a Capitalei Tineretului din România, ediția 2020-2021, are termenul limită de depunere a candidaturilor în 17 iunie 2019. Candidatura se depune de către UAT, pe baza unui formular care se regăsește pe pagina oficială a programului http://selectie.capitalatineretului.ro”, se arată în hotărârea de consiliu local votată joi.

Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

Astfel, Capitala Tineretului din România poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială, bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor.

2 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  127

  Mai degraba poate sa ajunga capitala prostiei, a inculturii celor ce o conduc, etc. De tineret nici nu mai poate fi vorba ca nu prea mai sunt. Vise umede a politrucilor idioti !

 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7493

  Ce tineri.. Tinerii din Craiova intre 18 si 30 de ani sunt.. prin Italia, Franta, Germania, Spania, Portugalia, Cehia, UK..etc
  Iar daca nu sunt plecati din tara sunt prin Cluj, Timisoara, Bucuresti..

  Aici cu gasca de incompetenti si ciumati nu ai vreun viitor stralucit.. toti sunt cu gandul sa plece..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.