DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doi bărbați din Craiova, unul în vârstă de 32 de ani, celălalt de 43, au fost reținuți de către procurorii DIICOT Craiova, fiind bănuiți că au promis și oferit anumite sume de bani mai multor tinere, victime ale traficului de persoane, pentru ca acestea să dea declarații mincinoase. 

Cei doi craioveni, între care și un avocat, potrivit unor surse din cadrul anchetei, ar fi vrut să îngreuneze cercetările şi să împiedice tragerea la răspundere penală a altor persoane, care erau bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane sau minori, după cum a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

„În cursul zilei de ieri, 10 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au depistat şi condus, la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova,  doi bărbaţi, de 32 şi 43 de ani, ambii din Craiova. Astfel, din cercetările efectuate de poliţişti sub coordonarea procurorilor a rezultat faptul că, în cursul anului 2016, cei doi ar fi promis şi oferit diferite sume de bani, direct sau indirect, mai multor tinere care aveau calitatea de persoane vătămate ale traficului de persoane sau minori, determinându-le să dea declarații mincinoase într-o cauză penală”, a declarat Grădinaru.

În urma analizării probatoriului administrat de poliţişti în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova au emis ordonanţă de reținere pentru 24 de ore pe numele celor doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor.

Cei doi bărbați vor fi prezentanți instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.