Craiovenii se ”împrietenesc” cu containerele pentru gunoiul reciclabil

Craiovenii se ”împrietenesc” cu containerele pentru gunoiul reciclabil

1.937
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Reticenți în privința colectării selective a gunoiului menajer, craiovenii dau semne că încep să înțeleagă rostul containerelor speciale, amplasate în oraș, pentru deșeurile care pot fi refolosite: hârtie, sticlă și plastic. Drept dovadă, cantitatea strânsă anul trecut a fost de cinci ori mai mare față de 2018. 

Potrivit reprezentanților SC Salubritate Craiova, anul trecut societatea a strâns 5.000 de tone de deșeuri reciclabile. ”Cantitatea de deșeuri colectate separat de către craioveni a fost în 2019 de cinci ori mai mare decât cea înregistrată în anul precedent”, a precizat Cristina Ghenea, purtătorul de cuvânt al Salubrității.

Trebuie știut că sistemul de colectare selectivă destinat populației prevede containere de colectare selectivă a deșeurilor – supranumite „clopote” sau „igluuri” – pe trei fluxuri (galben-destinat colectării selective a deșeurilor de ambalaje de plastic, albastru-destinat colectării selective a ambalajelor din hârtie-carton și verde-destinat colectării selective a ambalajelor din sticlă), care sunt amplasate în 70 de locuri.

În ciuda impresiei greșite că aceste deșeuri ajung laolaltă cu celelalte, la groapa de gunoi a orașului, e bine de știut că întreaga cantitate este preluată de o firmă autorizată. Așadar, efortul depus de craioveni nu este în zadar.

În total, în municipiul nostru există și sunt utilizate 200 de astfel de recipiente, îndeosebi în zonele de blocuri. Cantitatea colectată de Salubritate este predată unei firme și valorificată,”, declară Cristina Ghenea.

Salubritate Craiova a implementat un proiect pilot de colectare selectivă a deșeurilor și în cartierele de case ale municipiului, proiect în care sunt incluși, în prezent, 10.000 de utilizatori.

Opțiunea de colectare separată a deșeurilor este disponibilă și pentru agenții economici din municipiu, care achită, pentru colectare, un tarif de patru ori mai mic decât cel pentru colectarea deșeurilor menajere”, mai spune purtătorul de cuvânt al societății..

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.