Cresc tarifele de distribuție a energiei electrice

Cresc tarifele de distribuție a energiei electrice

1.927
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) urmează să crească tarifele de distribuție valabile, de la 1 ianuarie 2021, pentru cei opt operatori care livrează electricitate consumatorilor. Proiectele au fost deja puse în dezbatere publică.

Tarifele de distribuție contează pentru circa 30% din prețul final plătit de consumatori pentru energia electrică și urmează a fi între 157,18 lei / MWh la E-Distribuție Muntenia (ENEL) și 206,35 la Distribuție Energie Oltenia (CEZ).

Creșterea tarifelor de distribuție este suficient de mare ca să se simtă în factura finală, mai ales în cazul CEZ și al filialei Transilvania SUD a Electrica, chiar dacă ar rămâne neschimbate a celelalte componente ale prețului final pentru consumator.

Majorarea tarifelor de distribuție ar putea duce la scumpiri ale facturii finale cu până la maximum 2,5%, dacă restul componentelor prețului (dacă prețul electricității și tarifele de transport) ar rămâne constante.

ANRE explică majorarea tarifelor prin recunoașterea costurilor previzibile în 2021: „Urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019”.



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Sa creasca , sa creasca, ca fraierilor le-a crescut cu 3 lei pensiile si salarile, iar preturile sau dublat. Mama voastra de mafioti…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.