Crește taxa la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova

Crește taxa la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova

10.605
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Beneficiarii serviciilor Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova vor plăti o contribuție lunară de întreținere mai mare, începând cu luna septembrie a acestui an, suma ajungând la 1.000 de lei/persoană/lună.

Reprezentanții instituției au făcut un calcul al costului mediu lunar de întreținere a unui vârstnic raportându-se la cheltuielile de anul trecut.

„În anul 2018, Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova a aprobat un cost mediu lunar de întreținere de 2.376 lei/lunar/beneficiar ținând cont de totalul cheltuielilor curente efectuate de către Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova în anul 2017. În anul 2019, Căminul pentru Persoane Vârstnice a propune spre aprobare un cost mediu lunar de întreținere de 3.094 lei/lunar/beneficiar, ținând cont de totalul cheltuielilor curente efectuate de către Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova în anul 2018. Astfel, contribuția de întreținere a unei persoane asistate în cadrul Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova propusă pentru anul 2019 este de 1.000 lei/lunar, ținându-se cont de costul mediu lunar de întreținere propus dar și de veniturile realizate de către persoanele asistate”, se arată în raportul întocmit de către reprezentanții Căminului.

În ceea ce privește modalitatea de calcul a contribuției, aceasta este condiționată de situația materială a celui care ajunge să fie îngrijit de stat.

Astfel, persoanele vârstnice care au venituri și sunt îngrijite în cămin datorează contribuția lunară de întreținere în sumă de 800 lei, dar nu mai mult decât 60% din valoarea veniturilor personale lunare.

În situația în care veniturile persoanelor asistate nu acoperă cuantumul maxim de 800 lei/lună, valoarea contribuției se stabilește astfel: persoanele vârstnice fără susţinători legali au obligația de a achita 60 % din veniturile nete proprii lunare; persoanele cu susținători legali au obligația de a achita 60% din veniturile nete proprii lunare, iar diferența până la 800 lei se va plăti de către susţinătorii legali ai persoanelor vârstnice îngrijite în cămine, dacă realizează venit lunar pe membru de familie în cuantum mai mare decât valoarea netă a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, stabilit potrivit legii.

În cazul persoanelor vârstnice și a susținătorilor legali fără venituri ce nu pot achita cuantumul contribuției lunare de întreținere datorată, aceasta va fi suportată integral din bugetul local.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.